Tylko to dalej nie rozwiązuje problemu dwumasu. I pytanie co daje 15% względem serii.
Printable View
Tylko to dalej nie rozwiązuje problemu dwumasu. I pytanie co daje 15% względem serii.
Tak dla ciekawostki. Dobrze znana użytkownikom forum opli Astra H caravan 1.9cdti 150.
Ponoć to latało jak długo to nie wiem.
Mądrze poprowadzony moment i można ;)
skrzynia m32
seryjny dwumas
seryjna tarcza obita kewlarem
Załącznik 222976
Z tego co wiem VTR ma LPS3000 więc może poproś o wykres tej astry z lps`a :)
5turbo masz gdzieś opis swojego projektu 159? Jestem ciekaw. Duża rzeźba z F40? Wsadziłeś gtb? Seria ukł. wtryskowy na 240? Jakiś wykresik?
Z F40 to pasuje tylko sprzęgło i dzwon skrzyni :) Do zrobienia 2 łapy, linki biegów, półosie inne do przerobienia, dolot, podpora. Rzeźby dużo i brak pewności czy dobrze się trafiło z podporą. Ale 5tys. przejechało i żyje. Mam GTB2260 wsadzone. Teraz wlatuje z jeszcze większym kołem kompresji i coolerem bo seryjny nie wyrabia w 159.
Wykres na tyle bo M32 trzymała ze sprzęgłem. Chciałem mocno dopiero od 3500 obr, żeby oszczędzać sprzęgło. Fabryczne FPT przeżyło 1000km docierania silnika, i po kolejnych 500 km zaczęło puszczać od 3500 :) Więc na kewlarze w tak ciężkim aucie dużo nie ugra się. Ale mogę nie mieć racji ;)
Załącznik 223101
Czyli totalna rzeźba ze skrzynią:p Kpt sprzęgła i półosie z 2.4 czy z 2.0? Rozumiem, że wynik wykresu na stlumionym momencie dla m32 i nowego ori sprzęgła? Padło, a skrzynka jakoś trzymała? Jak z CR? Życzę powodzenia w modach i wrzuć wykres jak wszystko ogarniesz;) Aha gtb vklr masz czy jakie?
Sprzęgło z 2.4. Półosie custom. Wynik stłumiony przez sprzęgło. Tak jak mówię po 1500 km pierwszy raz puściło :) Teraz nie ma takiego problemu. Skrzynia miała się dobrze. GTB bez wody.