Tak też myślałem :) Miałem tylko zapytać czy moge zmieszać te płyny dolewając nowy?
Printable View
Jeśli miałeś niedawno wlewany to bez obaw. Gorzej jeśli płyn nie był zmieniany kilka ładnych lat to trzeba dobrze przepłukać układ.
Hmm... wymieniłem wahacz górny na Meyle HD, bo poprzedni miał wybity sworzeń i pukał i.... póki co tarcie i skrzypienie na kierownicy oraz wibracje ustały. Tylko nie wiem czy czasem nie wiąże się to ze spadkiem temperatury i wilgotnością, bo dziś zaczęło padać i jest +6*C.
Haha to byłoby dobrze, bo zastanawiałem się właśnie czy to tarcie nie wróci jak się zrobi naprawdę ciepło. A niedługo wymieniam oba górne wahacze.
Jak wjechałem na kostkę to było takie głuche pukanie, oraz jak kręciłem kierownicą w miejscu na wcisniętym hamulcu to takie odgłosy skrzypienia było słychać.
Wcisnę swoje trzy grosze w sprawie odkręcenia zaworu.
1. Wyciągamy strzykawką płyn ze zbiorniczka ile się da.
2. Zdejmujemy wąż powrotny do zbiornika (w 2,4 cieńszy z sitkiem wewnątrz) wkładamy go do butelki min 1,5 litrowej i odpalamy silnik. Pompa odda ok 1 litr płynu.
3. Odkręcamy zawór na maglownic. Da się z góry. Odkręcamy zbiornik płynu chłodniczego i go odciągamy. Można odkręcić jeszcze takie dwie kostki z przegrody będzie więcej miejsca. Uwaga na ręce bo mocno się rysują od wystających elementów z przegrody.
Idealnie byłoby odkręcić zawór bez zdejmowania przewodu. Ciężko się go potem naprowadza i istnieje obawa zniszczenia gwintu w maglu.
Ile miales podkładek na przewodzie od zaworka? Bo ja mam jedną za przewodem i jedną przed przewodem od strony sruby. ???
Jedna podkładka, pod przewodem.