Chłopy nagadali pierdół, rozbiorą i będą zdziwieni :) ciekawe jak w razie mylnej diagnozy później wytłumaczą właścicielowi, że po rozebraniu nie ma z czego składać ...
Printable View
Chłopy nagadali pierdół, rozbiorą i będą zdziwieni :) ciekawe jak w razie mylnej diagnozy później wytłumaczą właścicielowi, że po rozebraniu nie ma z czego składać ...
Ważne by robił to ktoś, kto choć raz miał styczność z Twin Sparkiem i wie na co zwrócić uwagę przy rozbieraniu i składaniu tego silnika. Tak, jak napisano wyżej, by było z czego składać silnik. Sprawy pomiarów części silnika i sprawdzenie np. głowicy, można zlecić zakładowi zewnętrznemu.
Swoją drogą, po czymś co ma Bosch w nazwie można by się spodziewać jakiegoś poziomu, a tutaj dobitnie widać że rozdają franczyzę jak leci :/ Coś jak z tymi Żabkami we Wrocławiu - był taki okres, kiedy na Ołbinie w pół roku wszystkie małe sklepiki i budki z piwem stały się Żabkami :P
Rozebrali silnik, ściągneli głowicę ale nie mogą obrócić wałem korbowym, będą ściągać misę olejową. Ciekawe czy korbowodu nie upierdzieliło... Powiedzieli że góra jest ok. Później jeszcze ich odwiedzę bo jestem nie ufny. Swoją drogą jak coś z korbowodem to chyba z tsa pasuje z tego co czytałem na forum, a tłoki są inne, ale cenowo też bez tragedii. oby sam korpus silnika nadawał się bo szczerze nie będę szukał używanego silnika, lepiej sprzedać z uszkodzonym a nowy właściciel by podjął decyzje czy używka czy swap na coś innego. Modle się by mieli co remontować, bo w innym przypadku chyba żegnam się z autkiem;/
Góra będzie ok, jak sprawdzi się szczelność, sprawdzi się prowadnice, zrobi się obróbkę, wymieni się zawory i uszczelniacze itd.
Dołu już możesz szukać...
Będą wyciągać silnik, powiedziałem żeby robili zdjęcia bo chcę się tu z wami tymi fotkami podzielić, w czwartek napiszę coś więcej bo nie chcę pisać bez konkretów. Dziury w bloku nie ma, a ten poziom oleju na bagnecie to olej wymieszany z paliwem. Tak czy siak powiedziałem żeby sprawdzili szczelność głowicy, uszczelka do zmiany. Bez kompromisów, jestem cenowo gotowy na ten remont, tylko dlaczego w chwili kupna mieszkania? życie płata figle;] pozdrawiam was
Jak głowica zdjęta, a wał stoi to nie będzie tanio :/