Jest na zero.Z tym DPF z robiłem mega błąd przyznaje ale nie jeździłem z tym pół roku czy rok tylko jeszcze w ten sam dzień przestałem z tym problemem jeździć,spuściłem olej i auto trafiło do serwisu na wyłączenie dpfa z dobrym olejem.
Printable View
Jest na zero.Z tym DPF z robiłem mega błąd przyznaje ale nie jeździłem z tym pół roku czy rok tylko jeszcze w ten sam dzień przestałem z tym problemem jeździć,spuściłem olej i auto trafiło do serwisu na wyłączenie dpfa z dobrym olejem.
Panowie, całą tą dyskusje skwitował bym “jak dbasz tak masz”. W tym wypadku nie dbasz. Szkoda auta, no i współczuję serdecznie przyszłemu nabywcy, bo takie kwiatki nie wróżą nic dobrego w dalszej eksploatacji...
To zdjęcie faktycznie pomoże rozwiązać problem ze złym rozkładem momentu i mocy.... wrzuć proszę jeszcze zdjęcie lewego tylnego dywanika żebyśmy mogli mieć pewność - tylko nie to jeszcze z Niemiec tylko już z Polski. A jak chcesz robić mody w mapie u pana który robi każde auto i dużo to Twoja sprawa, przecież mapy w vw oplach alfach i bmw są wszystkie takie same. bierzesz z neta i wgrywasz. Dla mnie możesz to auto nawet porąbać siekierą, tylko nie dopytuj tu o nic bo szkoda czasu ludzi którzy coś wiedzą, bo Ty wiesz i tak najlepiej.
Jeśli każdy z was ma pełny portfel pieniędzy i jedzie 10 letnią alfą do ASO wymienić np olej to wasza sprawa.
Nie mam laptopa i programu żeby Ci sprawdzić rozkład momentu i mocy.Na tą chwile mam inne wydatki : wyłączenie DPF 500zł,czujnik poz xenon 160zł,oleje filtry 500zł,wachacz prawy górny 300zł,końcówki drążków 200zł,zimowe opony 1500zł...Na chwile obecną zmieniłem rozrząd z pompą wody + paski alternatora i główny koszt 600zł....Także nie mam kasy na wszystko naraz:( Jeśli na każdą wymianę czegoś jeździł bym po serwisach koszt robocizny pewnie wyniósł by z 2tys.
W sumie masz rację.Jeżeli kupiłeś auto za ostatni grosz i nie masz na jego dalsze utrzymanie to Twoja sprawa. Jeżeli wydanie tysiaka na usuniecie DPFu to dla Ciebie ogromny koszt to co zrobisz kiedy przyjdzie wymienić opony(18tki nie sa tanie), dwumas, coś w zawieszeniu. Kupując auto (każde!!!) trzeba odpowiedzieć sobie na zajebiście proste pytanie - czy stać Ciebie na to auto, a później je kupić (lub nie).Wydaje mi się, że nie zadałeś sobie tego pytania.
I jeszcze ważniejsze pytanie. Po co usuwałes DPF? Czy była jakaś usterka, nie wypalał się?
Stać mnie ale nie wszystko naraz panowie...Do kosztów teraz dochodzi jeszcze Cło 3200zł i rejestracja ok 1000zł + OC 600zł czyli wszystko na raz podliczyć wyjdzie ładna suma ale za ok miesiąc zrobię w niej wszystko.
DPF usunięty ponieważ czuć było że blokuje coś wylot spalin a wyczytałem że po wyjęciu DPF mocy przybywa sporo więc go usunąłem a akurat tego że komputer będzie chciał cały czas go wypalać tego tutaj na forum nie wyczytałem.
czyli miałeś 30tys a kupiłeś auto za 35tys, do tego zjebałeś je zaraz po zakupie a teraz cudujesz, Ze swojej strony nie mam nic do dodania.
Na auto miałem 18tys.Alfe kupiłem za 17tys zł z całym serwisem i zarejestrowaniem wyjdzie jakieś 25tys.