-
Przepraszam że odgrzewam kotleta ale takie coś wyjąłem ze skrzyni i się zastanawiam czy to jest przekombinowany mechanizm różnicowy czy jest to quaife ?
Załączam zdjęcie.
Z góry dziękuję za odpowiedź [emoji39]http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/06/139.jpg
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
-
-
Pewnie masz wersje GT Q2, wkładali je do diesli. To na zdjęciu to q2.
-
Dzięki Panowie [emoji3]
Po Vin w eper wychodzi mi:
X2 - GT (2003-2010) 125.B37.1.0 - 1.9 JTD 16V E4 150CV 110K C.M. 6M BLACKLINE III MY.2007
I nie ma tu wzmianki o Q2
Nigdzie w i nazewnatrz nie ma oznaczeń Q
Zapytałem, bo szukajac informacji na necie co to jest przeważnie były to grafiki quaife i torsen ale nie wpadłem na pomysł żeby wpisać "Q2 Alfa Romeo”. Teraz pierwszy obrazek to budowa dokładnie takiego dyfra jak mam [emoji39][emoji41] człowiek to się czasem tak zawiesi
Gdzie można dokupić podkładki regulacyjne, jest ich 6 w parach po dwie.
Trzy z nich mają na jednej stronie naniesioną warstwę jakby miedzi (kolor taki miedziany) tak ma być czy coś się wytarło ?
-
Masz miły gratis :) - może komuś wcześniej się dyferencjał rozleciał po prostu, albo założył z fanaberii.
Podkładki kupowałem u 'tanifiat' z allegro- zestaw oryginalnych zróżnicowanych grubościowo sprzedaje, coś koło stówki. Przynajmniej te co miałem, nic w kolorze miedzianym nie miały.
-
Kolor miedzi to wytarcie, nowe są "stalowe". I regulacyjna jest jedna, ta na łożysku pod odkręcanym deklem. To ona ustala pretensje łożysk.
-
Żeby doprecyzować o jakie podkładki chodzi:
Na załączonym obrazku koła zębate (fioletowe) mają po bokach i między sobą podkładki (na schemacie kolor 2x szary, 2x niebieski, czerwony i zielony) o nie mi chodzi. [emoji16]http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/06/144.jpg
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
-
A to nie te o których pisałem.
-
Wątpię czy dostaniesz to jako część zamienną. Jeśli są zużyte i powodują jakieś niepożądane luzy to chyba jedynie coś dorabiać.
-
A po co to w ogóle rozbierałeś? Coś się stało? Te dyferencjały są raczej bezawaryjne.