W temacie liftu:
https://www.youtube.com/watch?v=f77Nt69vo9g
Printable View
W temacie liftu:
https://www.youtube.com/watch?v=f77Nt69vo9g
Może podsumuję krótko dla tych którzy nie poradzą sobie z słuchaniem amerykanina czy czytaniem niewyraźnego dokumentu.
1.nowa konsola środkowa (wycięcie/podłokietnik/przeorganizowanie), nowy drążek zmiany biegów (bardziej przypomina ten z nowych BMW) i kierownica (grubsza, perforowana skóra) - to już widzieliśmy na fotkach.
2. w opcji radia 8.8" wyświetlacz jest dotykowy jakieś bliżej nieokreślone nowe funkcje, 6.5 zostaje jak był
3.Atonomiczny pojazd - piszą że coś jak Tesla
4.Wyższe wersje Stelvio będą różnić się wyglądem zewnętrznym od podstawowych (pewnie coś jak Giulia Veloce różni się od Super)
5.2 nowe kolory nadwozia - anodyzowany niebieski i biały lunarc
6.FCW w standardzie (w EU był, w USA była dopłata, teraz będzie stanard i tam)
7.Radio satelitarne i darmowa subskrypcja na rok
8.laminowane szyby (pewnie boczne/tylna, bo chyba nie są) i ogólnie poprawiony komfort pod względem szumów i wibracji
9.connected services - 1 rok gratis: SOS, hotspot, zdalne updaty
10.Tylko 2 opcje radia - uproszczony wybór
11.Cennikowy/konfiguratorowy zamęt zlikwidowany (no i dobrze, bo można było kupić wypas za kupę kasy a nie miał jakiejś podstawowej opcji) - nie będzie aż tyle opcji (pewnie bardziej pakiety i poziomy wyposażenia), dlatego ilość możliwych konfiguracji fabrycznych spadnie o 90% (zgaduję: niższe koszty produkcji? auta na stocku skonfigurowane bardziej kompletnie/spójnie - np bez totalnych braków jak to dzisiaj?)
12.Bardziej wyraźne różnice wyglądu ze względu na wersję wyposażenia
Czyli warto było czekać .
ciekawe dlaczego poszli po rozum do głowy dopiero teraz zamiast zrobić to od razu?
Połowy durnowatych wątku na forum by nie było...
Ja z tego dokumentu rozumiem, że ekran 6.5 znikaZałącznik 262203
Też tak rozumiem, 8.8 dotykowy zastępuje całkowicie stary 6.5.
Pewnie to jest powiązane z redukcją opcji i kosztami? Nie będą musieli więcej dawać aktualizacji map dla 6.5 ;)
zgoda - mój błąd - przyznaję że nieuważnie przeczytałem, a gadaninę słuchałem w tle pisząc emaile. tak to wygląda że znika 6.5" co też ma pewien sens.
Jest jeszcze jednak jedna sprawa - to specyfikacja na US rozumiem - u nas moze być ciut inaczej - powiedzmy w US mieli piloty do sterowania bramami w daszku przeciwsłonecznym, u nas nie; tam mieli poduszki kolanowe, u nas nie, tam mieli RWD lub Q4 z 280HP u nas nie itp itd, za to nie mieli FCW w standardzie jak to jest u nas.
Szczerze powiedziawszy dla mnie z tej listy opcj (w przypadku Giulii) to jakieś znaczenie moze mają tylko polepszenie tłumienia szumu (szyby + pewnie jakieś wygłuszenia), może jeśli radio dopracowali to bym się też cieszył (nie chodzi o touchscreen, na tym mi totalnie nie zależy).
inne opcje, ciekawe jaki jest ten nowy niebieski anodyzowany lakier - nie narzekam na misano, ale jak kupowałem auto to misano wydawał mi się zbyt jaskrawy, monte carlo zbyt ciemny i miałem problem się zdecydować - moze ten trafiłby idealnie w moje oczekiwania.
Drążek zmiany biegów dobrze że zmienili, dotychczasowy był nijaki - nie wiem tylko czy nowy tak naprawdę pasuje do reszty wnętrza - muszę zobaczyć/dotknąć na żywo - nie wyrobiłem sobie opini po jakimś tam zdjęciu z wycieku.
Kierownica, kosmetyka, i tak mam z Q założoną a też zawsze łatwo/tanio można obszyć w designie/materiałach/grubości itp jakiej się chce.
Pytanie czy w pakiecie ze zmianami będzie nowy BCM o którym Lio wspominał, że już SGW będzie wewnątrz i nie będzie łatwo z retrofitami (bypassowaniem SGW do Proxi)
W przypadku Stelvio dobra sprawa że wersje wyższe wyróżnią stylistycznie - tego totalnie brakowało (sam zastanawiałem się czy Stelvio czy Giulia i jednym z powodów był brak pazura w Stelvio)
Czy już wiadomo kiedy wprowadzą rok modelowy 2020?
Na razie to tylko przecieki i to z rynku amerykańskiego.
Edit: Pytałem w salonie o rocznik modelowy 2020. Prawdopodobnie będzie można zamawiać od połowy października.
Dostałem bardzo dobrą ofertę na Veloce. Czekać czy nie czekać? ech...
Tak, racja właśnie dostałem nową informację:
Zamawiać MY2019 mozna do 15 października
MY2020 od listopada/grudnia, wycofany będzie b-tech.