Kayrol, z tym ASO i pytaniem się na forum, to porównanie ci trochę nie wyszło.
Printable View
Kayrol, z tym ASO i pytaniem się na forum, to porównanie ci trochę nie wyszło.
Troche OT ale przypomniała mi się wypowiedź Leszka Kołakowskiego która brzmiała mniej więcej tak :"Życie może być piękne i ciekawe pod warunkiem, że nie będziemy oczekiwać w życiu szczęścia..".Z Alfą jest tak , wsiadasz i już wiesz albo zaczynasz narzekać, że nie ma miejsca na kubek czy butelkę wody ,że może ciasnawo, że kanapa się nie składa , materiały może nie takie albo myślisz "to jest to".W przeciwnym razie będąc skażonym obiegową opinią o generalnie włoszczyźnie ze wskazaniem na AR każda najdrobniejsza usterką będzie dla Ciebie jedynie potwierdzeniem, że "czepa było kupić Niemca";)A tak cieszysz się designem (mimo iż 99% osób oleje mój samochód w ogóle nie zauważając go na ulicy ja sam się do siebie uśmiecham na jego widok) , jazdą i jesteś szczęśliwym człowiekiem:)
do samochodów mam stosunek nad wyraz emocjonalny. I jeśli Alfa odwdzięczyłaby mi się tak jak ja bym o nią dbał to myślę, że byłaby to satysfakconująca znajomość :)
Polecam obejrzeć :
http://www.youtube.com/watch?v=jgG1wF7OZn4
Wszystko jest kwestią gustu, ale 166 przed liftem mi się bardziej podobała.
przed liftem ładniejszy był przód auta i ładniejsza kierownica....
Korzystając z okazji chciałbym poinformować, że w najnowszym numerze (45) Auto Świat jest artykuł o następczyni AR 166 - modelu 169. Co prawda są to jedynie dwie strony prezentacji - nie wnoszą nic super nadzwyczajnego dla alfamaniaka i nie różnią się zbytnio on newsów znajdywanych w sieci na temat Alfy 169:)
czytaj forum Lucek:) to już było w innym wątku:)))
Zarówno przed jak i po lifcie przód jest niezły, ma swój charakter, nawiązuje do AR i nie da się go pomylić z żadnym innym. Co prawda przy fl designerzy mogli się bardziej postarać, przecież nich ikt nie gonił :).
Co do kierownicy natomiast, to się nie zgodzę, ta po fl jest piękna, bardzo ergonomiczna, mniejsza i super leży w dłoniach, a jeśli do tego jest jeszcze wielofunkcyjna, to już niczego więcej nie trzeba. Żeby się tylko przyciski tak szybko nie ścierały.
Pozdrawiam.
- Rafał
Sorki za maly OT:
Takie zacne towarzystwo, a od jakiegoś czasu tyle jadu się wylewa na tym forum...
Nie ladnie... wstydzić powinniście się Panowie....
A teraz na temat: artykul dobrze napisany, dość oczywisty dla posiadacza 166, ale... też mnie zadziwila opinia o v6 turbo....
Pozdrawiam i życzę wszystkim więcej spokoju i dystansu, a przede wszystkim trochę pokory.