-
Panowie zamiast odpowiadać jak papuga " są inne, są inne".Doczytajcie w jakim kontekście było to napisane.Kolega navi pisał że kupił amory do 2,5 TD za 1200 zł Bilsteina B4.Odpisałem że na allee.. są po 800 zł do 145JTD i powinny podejść do 155 2,5 TD i2,5 V6.
Navi napisał są inne.Podesłałem linka do Bilsteina gdzie numery są takie same w 145JTD i wyżej wymienionych 155.
Nikt nie mówi że do 2,5 TD i V6 pasuje od innych 155.Pozdr
-
Cytat:
Napisał
piećka
.Kolega navi
mam nick navc21 jak juz nie navi, navi to ci niebiescy z avatara ;p
skoro tak pisze widocznie pasuja, cos nowego sie dowiedzialem
wyjasniam ze kupilem przednie i tylne za 1200, wiec mniej wiecej pasuje koszt ktory piszecie.
-
Ups sorry :-) za przekręcenie nicka.Swoją drogą to cholernie drogie te amory na przód do naszych belli.Pozdr Piter
-
Wszedłem na stronę bilsteina i co się okazało:
Amortyzatory 145 JTD a 155v6 2.5 TD się różnią,jednak cena jest właściwie taka sama.Mówię oczywiście o przodzie.
A jeśli chodzi o katalogi z allegro to można je sobie wydrukować i d**** podetrzeć.
-
Jerry lepiej szukaj .
Alfa 155 TD 2,5 http://web1.carparts-cat.com/default...7018019&12=140
Alfa 145 JTD http://web1.carparts-cat.com/default...7018019&12=140
Numery obu amortyzatorów VNE A798 takie mam u siebie i takie wg. Bilsteina pasują do 2,5 TD i V6.
Co Ci tu nie pasuje.
-
Już wiem co mi nie pasowało-język.
Znalazłem po polsku i wg.bilsteina są jednakowe-zwracam honor.
Drogo jednak wychodzą,ponad 700zet.
Sprawdziłem jeszcze epera i wg.niego amortyzatory jtd,v6,2.5 td nie sa zamienne.
-
Powiem szczerze że specjalnej alternatywy nie ma na przód , Bilstein lub oryginał.Tańsze zamienniki mogą być słabe jakościowo.Jak kupiłem nowe amory to w szoku byłem jaki jest twardy.Cholernie cięzko było wsunać tłoczysko w amorze.I do tej pory samochód jest w miarę twardy , a amory mają nalatane ok 100 tyś.Chyba kończymy temat bo off topa robimy :-) Pozdr.Piter
-
olej
od 4 lat jeżdżę na lotos diesel 15w40
-
Olej
Od początku leję Shell Helix diesel półsyntetyk dedykowany do turbodiesla z E.G.R.
Do autora tematu - z jakiej miejscowości jesteś? Daleko od Przemyśla?
-
koledzy wczoraj jechałem Chryslerem z silnikiem 2,5td ten sam co jest w alfkach,ku moim zaskoczeniu to ma kopa i nie dużo pali.Napewno lepiej się zbiera 155 ,bo lżejsza.