widze ze nie ma mocnych na moj problem i bede juz jezdzil tylko na mijania , a jak by sie miala wymiana przelacznikow ? dalo by to cos ?
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
Printable View
widze ze nie ma mocnych na moj problem i bede juz jezdzil tylko na mijania , a jak by sie miala wymiana przelacznikow ? dalo by to cos ?
nie wiem dlaczego nie popatrzysz na schematy które Ci przedstawiłem - tam jest dokładnie pokazana różnica w przekaźniku,
patrze ale nie bardzo rozumiem , dwa piny 30 i 87 grube musza byc sie rozlaczac bo jak je polacze to ok zmiana jest bez mrugniecia al juz nie wył. swiatel manetka , cienki niebieski z czarnym jest od dlugich a niebieski z szaro czerwonym od krotkich i robiac zmiane raz jeden obwod dziala a raz drugi przekaznik dziala jak wł laczy dwa grube piny i przez to ze przekaznik dostaja zasilanie na cefke raz z jednego a raz z drugiego pinu jest to blysniecie , a cienki szary nie mozna polaczyc z czarnym i ni jak kombinowalem bylo zle
potrzebuje pomocy w odczytaniu schematu podlaczenia przekaznika J45
Dodano po 3 minutes:
mam tak
co to jest D1 oznaczone na schemacie xenon i idzie do J45 pin 86
Jutro rano Ci podpowiem z tym J45. Dam większe fotki/
no chcialem wstawic fotke poruwnanych tych dwuch schematow ale cos mi nie idzie chyba za duza rozdzielczosc , bo mam kilka pytan
D1 to złączka wiązki - jeśli dobrze pamietam to w okolicy pedału sprzęgła pod dywanem w stronę słupka A.
Sprawdź w elearnie - nie mam dostępu w tej chwili a pamięć moze juz zawodzić.
J45
A więc tak:
przy zwykłych lampach masz tak:
pin87 - +12 z akumulatora
pin30 - wyjście na lampy
pin85 - +12 z przełącznika zespolonego (załączenie świateł) kostka C pin 5
pin86 - masa
przy ksenonie masz tak:
pin87a - przełącznik zespolony kostka B pin 2
pin87 - +12 z akumulatora
pin85 - masa
pin30 - wyjście na lampy
pin86 - przełącznik zespolony kostka B pin 1
Schemat, które załączyłem są dobrej jakości. Generalnie potrzebny jest inny przekaźnik od świateł i jego podłączenie do przełącznika zespolonego (dodatkowy przewód do przekaźnika).
wedlug schematu to twoj pierwszy opis jest od xenonu a drugi od zwyklych :) bo mam tak teraz i przy J45 pin 30 i 87 sie pokrywaja pozostaje mi doprowadzic z kostki C pin 5 do J45 pin 85, tylko nie wiem co to D1 przy xenon bo z tamtad musze doprowadzic przewod do J45 pin 86 , to w sumie ten 86pin nie wiem