Do wszystkiego jest dojście, kolektor też wychodzi, rozrząd też się da :-P. Mów gdzie ci cieknie sam teraz wyjmowalem automat w 2.4 i przy okazji uszczelnialem wycieki
Do wszystkiego jest dojście, kolektor też wychodzi, rozrząd też się da :-P. Mów gdzie ci cieknie sam teraz wyjmowalem automat w 2.4 i przy okazji uszczelnialem wycieki
Dobra. Postaram się foto porobic i zaprezentować :)
Ok może pomogę :-)
Ja dodam foto jak u siebie zmieniałem rozrząd w 2.4.Silnik od spodu lekko podniesiony.Myślę ze od góry miejsca jest dość na wymianę rozrządu bez problemów;);) :cool: Załącznik 223556Załącznik 223557
No i zaczynają się jakieś konkrety. Panowie myślę, razem damy radę. Co prawda czekam na miejsce w garażu w kolejce ale w końcu się doczekam.
Jeśli masz blokady to małe miki wymiana rozrządu:) Ja sobie poradziłem bez blokad ale trzeba mieć trochę pojęcia co się robi:)
Witam serdecznie. Czeka mnie wymiana rozrządu w 2.4 200KM. Czy ktoś posiada instrukcję? Planuję zakup blokad.
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Na blokadach nie trzeba instrukcji. Tylko pamiętaj że te tanie blokady za 50kilka złotych nie zawsze pasują, tzn dolna ma inny układ otworów.
Odkopuje temacik... Bo też w niedługim czasie czeka mnie wymiana i spróbuję sam.Wiec jak to jest z tymi blokadami?