Zwiększyłem dawkę gazu o 5%, bo po resecie komputera silnika, samochód przyśpiesza zauważalnie lepiej jednak na benzynie, niż na gazie. Ciekawe czy spali o te 5% więcej czy tak samo.
Printable View
Zwiększyłem dawkę gazu o 5%, bo po resecie komputera silnika, samochód przyśpiesza zauważalnie lepiej jednak na benzynie, niż na gazie. Ciekawe czy spali o te 5% więcej czy tak samo.
moja 145 1.6 boxer ok 13/100 w cyklu mieszanym ze wskazaniem na trase
To może i ja napisze. Pb95 trasa 9 (do 140km/h) miasto 14-15l. LPG sekwencja Stag 200 trasa 12-12,5 (różnie nawet i czasami 180) miasto 16 i do góry :) raz bylo ze i 23 spalila :)
i pora na mnie mam stag 300 osiagi identyczne jak na benzynie cykl mieszany to 12 litrow przy super spokojnej jezdzie jazda normalna to 15literkow i wiecej :D mam 156 1.8 ts pozdro
Moja 1,8 TS pali 9-10 trasa a cykl miejski to 12-15 (stag300 chyba) ;P aaa zapomniałem... pozdrawiam alfonsów hehe (bez obrazy) :)
Moja 156 na "podtlenku" lpg" spala około 11-12l w cyklu mieszanym ze wskazaniem na miasto, na trasie <10 przy czterech osobach i sredniej predkości jakies 120km/h. Instalacja stag-300
Pozdrawiam :wink:
spalane mojej w mieście to 13 a nawet 15 l na 100 8((( co prawda lubię przycisnąć kiedy to możliwe dużo spala ale w sumie to i tak niezłe bo wcześniej potrafiła wciągnąć około 22l na 100 zaznaczam ze pojemność jej to 1,4, ale to przez to ze miałam zamontowana instalacje do samochodów z gaźnikiem a jak wiadomo jest na wtrysku po przerobieniu jej powoli wszystko idzie w jak najlepsza stronę :P :P :P
Moja 164 V6 TB BLOS:
miasto: 15-18litrów przy normalnej/dynamicznej jezdzie
dluzsza trasa jeszcze nietestowana
No to teraz ja:
Silnik 1,4 boxer,mixer- miasto 15l/100km,blos 11L/100km,mixer-trasa12l/100km,blos
poniżej 10l/100km,zaznaczam że ciągnę obroty i mam walniętą sondę lambda...
i jeszcze jedno - odpalam tylko na LPG.
Pozdrawiam
Ja swoją 33 w te wakacje zrobiłem rekordzik gazowy 200km na 22litrach nie byłoby w tym nic fajnego gdyby nie to że:auto było załadowane 4 dorosłymi osobami w tym dwoma chłopami po 100kg i pełnym bagażnikiem,staliśmy ok godziny w korku i były momenty gdzie suneliśmy ponad 140km/h:) Także gdyby nie korek to udałoby się zejść napewno poniżej 10l a tak jak zwykle jeżdzę czyli 1 plus 1 osoba to pewnie byłoby kolo 9 także powoli wszystko się normuje :) Powiem tyle jeszcze że gaz jeszcze nie jest odpowiedni wyregulowany m.in. trzeba zmienić szczeliny na świecach. A wszystko to po wymianie pewnej części :) Jestem ciekaw jak to teraz będzie wyglądało w cyklu mieszanym