Czy ktoś z Was robił wczesną pierwszą wymianę oleju? Np. po 2 albo 5 tysiącach km?
Printable View
Czy ktoś z Was robił wczesną pierwszą wymianę oleju? Np. po 2 albo 5 tysiącach km?
Ja zrobiłem po 7tys km. Wszystko było w ramach gwarancji na koszt ASO, bo olej był rozcieńczony paliwem. Jak chcesz zrobić profilaktyczną wymianę po dotarciu to zmień po 10tys km
ja robilem po 3000 km. na własny koszt.
Też mi się wydaje, że 10 tys. trochę za dużo... Co to znaczy "był rozcieńczony paliwem"?
To znaczy, że przybyło oleju ok 0,7l i czuć w nim było benzynę, a przyczyną była zawieszona centralka wtrysku (dawkowanie paliwa byłonieprawidłowe) - po wgraniu nowego oprogramowania i resecie wszystko jest o.k.
Jak to jest z tym olejem? Mi powiedziano że wymienią po 30 tyś przy pierwszym przeglądzie. Mam już ponad 13 tys, nie wiem co robić? Ktoś napisał że ASO wymieniło w ramach gwarancji, czy to możliwe?
nie wiem jeszcze jak to jest w AR, ale np. w Mitsubishi wymiana na koszt własny :)
olej wymieniasz na swoj koszt
W niemcach za materiały sam płaciłem a salon w którym kupowałem nigdy nic nie brał za taki przegląd 0,5 :)