Hahahaha :D Chciał bym, żeby to spalanie mi nie przeszkadzało :D
Printable View
Hahahaha :D Chciał bym, żeby to spalanie mi nie przeszkadzało :D
ups... tośmy się naprodukowali, ja cofam w takiej sytuacji pomysł GT i V6 ! jeszcze masz czas.
Czy była Brera z 1,9JTS albo 1,8 MPI ?
(jeśli już musi być Brera, ale na pierwsze auto myślę, że zdecydowanie lepsze będzie coś z lepszą widocznością, mniejsze, bardziej manewrowe no i lżejsze = mniej palące skoro tak o spalaniu myślisz. Nie mam pojęcia co, ale jakoś Brera mi się w tej roli nie widzi. Może zbyt dawno do szkoły chodziłem, a może jednak nie, bo jeszcze pamiętam jakie durne pomysły do łba przychodzą czasem w tym wieku i lepiej mieć wtedy mniej pod butem a nie więcej.
.
Na pierwszy samochód szukałbym raczej 145/146 w bokserze albo Gtv w TS 2.0.
przyznam sie Stanley ze troszke mnie smieszy Twoje podejscie z tym lansikiem do szkoly.Ze sie tak zapytam chociaz moze nie powinienem ale to zrobie,te 62 tysiaczki to ze swojej kieszonki wyciagasz czy bedzie inaczej czyli tak jak ja mysle ze nie??Odnosnie silnikow diesla to ja nie wiem czy tylko w Alfach jest tak wielki problem z tym DPF czy jak to jest.Ja jezdzilem Peugeotem HDI(trasa do pracy ok.2 km i trasy 40 km,czasem ale bardzo zadko powyzej 40 km i nie jezdze jakos szybko bo przewaznie ok.90-110 przy obrotak ok.2.5 tys/min) i przez 6 lat mi sie nic nie zatkalo,teraz moja mama jezdzi 407 z 2008 roku 1.6 HDI prawie ze tylko po miescie czasami na trasie 40 km,bardzo zadko powyzej 40 km.Nigdy jakos nic sie nie zatkalo.Nie wiem dlaczego tak wszyscy strasza tym DPF w przypadku peugeota FAP??Dodam ze zadnego auta nie mialem salonowego,a moja 307 nawet ubita byla.
Jeśli ma to być twój pierwszy wóz to weź Alfę Mito pod uwagę w wersji np MultiAir 135 KM :) Fajny młodzierzowy samochód, na który będziesz już mógł wyrywać fajne dziewczyny;). Spali Ci mało paliwa a przy tym będzie lepiej się zbierał od Brery 2.2 JTS :) Samochód łatwy w prowadzeniu i bezpieczny. Za 60 tys. to byś nową trafił a roczną kupisz poniżej 50 tys. Przemyśl to, Brerę możesz sobie kupić jak trochę wprawisz się w jezdzie:)
Kolego Czarny 28 :D powiem tak tu nie chodzi o lans, ale jakos nie widzi mi sie inny samochód niż Brera, nie wiem czego po prostu uważam, że ten samochód ma to coś ( Dusze ) :D :D Próbowałem przekonac się do innych samochodów, ale jakoś specjalnie mi to nie wyszlo. :) Alfa to Alfa i inny samochód nie wchodzi w gre :D
Co prawda nie Brera, ale fajny sprzęcior do śmigania i w zasadzie nowy:
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-mi...322074530.html
:D Mito ślicznotka :D ale dla mnie to jest damski samochód :D aaa fakt to będzie mój pierwszy samochód. Ale prawko mam ponad rok ;D i samochodami starszych troszki km zrobiłem. :D