tak to dokładnie ta sama jednostka napędowa
tak to dokładnie ta sama jednostka napędowa
Chodzi pewnie o soft sterowania elektrozaworami olejowymi podnoszenia zaworów. Ale soft albo działa dobrze albo nie i wraz z przebiegiem jego praca się nie zmienia. Zmiany w pracy mogą byc odczuwalne gdy tak a nie inaczej skalibrowany soft natrafi na jakieś postępujące nawet drobne zmiany mechaniczne. A czy coś takiego wystąpi to ja nie umiem powiedzić-na żywo mechanizmu multiair nie widziałem. Ale za to nie ma wariatora jak w najsłabszej wersji który utrudnia wymianę napędu rozrządu (do zablokowania potrzebne fiatowskie narzędzie specjalne) :).
Jamrozw, a Ty masz wskaźnik zmiany biegów w miciaku??
tak posiadam
Ten soft zmienili ci na przeglądzie? Jakie miałeś zastrzeżenia do pracy turbiny w trybie D
podczasy pracy na D przy stałym położeniu pedału gazy turbo falowało nie wiem czy był problem z przepustnica czy z geometrią łopatek. Soft zmienili przy akcji nawrotowej na reflektory
Ja u siebie takiego zachowania nie obserwuję, więc pewnie oprogramowanie sterujące silniczkiem overboost zostało zmienione
napewno tak jest :)
ja tam nie wiem jak bedzie, pewnie bedzie ok,
moj znajomy mechanik z saaba na pytanie jakiego saaba poleca odpowiedział ze z saabow to najlepiej avensis brac
ot jak widac nie ma idealnych pojazdow mechanicznych, alfa za to ładnie wygląda a zycie za krotkie zeby kanciatym autem sie poruszac lol