Fakt, choć dyfuzory czy fotele swoją wytrzymałość muszą mieć.. :)
Printable View
Fakt, choć dyfuzory czy fotele swoją wytrzymałość muszą mieć.. :)
A orientował się ktoś z was ile kosztują te nowe aluminiowe elementy deski rozdzielczej zwłaszcza chodzi mi te z wersji po lift owej z taką fakturą przypominającą szczotkowane aluminium?
Nie wiem jak jest naprawdę, ale rok temu pytałem w ASO o możliwość wymiany tych plastików imitujących aluminium na prawdziwe aluminium. Powiedziano mi, że już nie ma takiej możliwości, i, że nie można kupić samych tylko elementów aluminiowych...
Arkusik "szczotkowanej" folii i godzinka pracy
http://www.oknonet.pl/maszyny_obrobk...gallery,0.html
Tylko jak taką folijkę nakleić w jednej części na tych srebrnych elementach kierwonicy idzie to jakoś zdjąć?
LukaszS84
Dwa zatrzaski są na poduszce, odpinane od tyłu kierownicy (od strony liczników płaskim śrubokrętem) po zdjęciu plastikowej osłony, o środkowy panel kierownicy przykręcony jest trzema wkrętami też od tyłu, przy wypinaniu poduszki należy odłączyć akumulator.
Zadzwoniłem dzisiaj do ASO i za tą nakładkę na kierownicę chcą 450 zł... :D za tunel środkowy w full wersji tj. z 3 strefą klimatyzacji 1200 zł... chyba będzie trzeba okleić folią, albo poszukać na allegro. Piszę o tym ponieważ u mnie też odchodzi farba, mam jasne wnętrze i czarny prześwitujący plastik wygląda na prawdę nie ciekawie.
nie polecam oklejania folia.Ja mam oklejone i owszem ladnie to wyglada ale na upalach potrafia robic sie bomble(i to czasami bardzo duze) z ktorymi ciezko walczyc.Lepiej chyba zdjac i pomalowac u lakiernika.Zastanawiam sie wlasnie nad taka opcja ale to jak porobi sie calkowite dziadostwo.Narazie w miare to opanowalem.Folia z zakamarkow wywija sie nawet gdy jest podklejona pod spod plastiku.Najgorzej jest na otworach
A co mnie byście polecili?
W mojej 159 jest prawdziwe aluminium, jednak trochę porysowane, chciałbym to nieco odświeżyć.
Oklejanie raczej nie wchodzi w grę, bo powierzchnia nie jest gładka, te detale wykonane są z aluminium ze skośnymi paskami.
Można by to jakoś wypolerować by usunąć rysy, a może polakierować?
Pozdrawiam.
- Rafał
Może jakoś przeszczotkować na nowo?
@Czarny_28 - poczytaj o hydrografice.