-
Dowiedziałem się, że średnia cena tych lakierów w mieszalni za 1L wynosi ok. 250zł przy czym wlasnie Competizione i White są trojwarstwowe. W mieszalni powiedzieli mi również, że na auto tej wielkości potrzebne będzie ok, 3-4L. Możecie się w tym temacie wypowiedzieć? Wiedzą co mówią czy nie mają pojęcia na temat tych lakierów?
Pozdrawiam
-
Witaj, ja mam przemalowane auto na kolor Rosso Scuderia z palety Ferrari. Koszt lakieru za litr to pikus. Dochodza do tego jeszcze utwardzacze i inne rzeczy .Koszt malowania samochodu(zakladajac ze masz wszystko idealne z blacharka)to 5k ja tyle zaplacilem, mozna pewnie taniej, pyt czy bedziesz zadowolony.
-
Czyli te ceny lakierow ktore podalem sa realne, tak? Moglby ktos z Was orientacyjnie oodac cene calego materialu? Granica 1000-1200pln? Jesli chodzi o sama robocizne, oto sie nie boje (lakiernik jest O).
-
Idz do lakiernika który będzie to robił i on Ci powie ile materiał. 1000-1500 zł Chyba że chcesz dokładnie co do grosza...:)
-
Dzięki za odpowiedź.
A jeśli chodzi o sprawy czysto techniczne. Jak powinno wyglądać takie lakierowanie? Co u Ciebie było demontowane, oklejane itd?
-
Wszystko... oprócz komory silnika
-
Wszystko, czyli co?
Zewnętrzne uszczelki?
Powierzchnie pod błotnikami?
Co z oknami?
Co z wnękami drzwi, bagażnika?
Boczki drzwi?
Co z tapicerką w środku?
Poprostu potrzebuje trochę szczegółowych opisów, żebym mógł w pełni świadomy patrzeć na prace lakiernika :)
-
Witam, jesli chcecie mam mieszalnik lakierow moge sprawdzic ile by kosztował jaki lakier. :)
moge zrobic wycene materiału na samochod pozdrawiam !
moge rowniez sprawidzic Wam numery lakierow ze wzornika itp