Na oko to się do szpitala idzie niestety.
Postrzępione paski potrafią się trzymać tygodniami, idealnie wyglądajace zerwać za godzinę więc ...
Printable View
Nie no ja rozumiem ;)
Rozrzad w ciagu 14dni zostanie wstawiony nowy, teraz co prawda mam w glowie te "pocenie sie" miski lub tez simeringu. No nic - zostawiam to tak jak jest, zobaczymy za jakis czas czy ubytki sa naprawde duze (odpukac) i jak sie autko bedzie sprawowalo.
Najpierw zrób ten przeciek (jeśli to miska), po co wymieniać olej skoro będzie ciekł... Wyjęcie miski to nie taka prosta sprawa, męczyłem się cały dzień. Jeśli to zrobisz sam koszt zamknie Ci się w max 30zł (cena silikonu wysoko temperaturowy!)
a jesli to ta druga opcja.. i poci sie simering? Ja tego chyba samemu nie zrobie..
Tego nie wiem szczerze mówiąc nawet nie bardzo przyglądałem się jak to wygląda ale umyj dokładnie i sprawdź gdzie się poci
Nie chce zakladac nowego tematu, ale jeszcze mysle nad wywaleniem Katalizatora. Moje pytanie teraz brzmi - czy po jego usunieciu komputer nie zacznie szalec? Tzn inne spalanie, inne dane z sondy czy cos takiego?
We wczesniejszej furze nic takiego sie nie dzialo, a roznica byla odczuwalna, aczkolwiek bylo to na tyle wiekowe auto, ze tam chyba komputer nie za duzo informacji dostawal :D
Efekt plecebo... nic więcej
Wiesz co, czy to efekt placebo czy nie - jednak Katalizator wplywa na "przeplyw spalin", troche zwalniaja. No ale poczytalem troche i jednak faktycnzie - komputer i sonda moze zwariowac. Tak wiec daje sobie z tym pomyslem spokoj.
Wracajac do mojej Alfy, tzn JULKI :) - zdjecia beda w tym tygodniu z obszernym opisem :)
Może zwariować ale nie musi, u mnie nie ma z tym żadnych problemów a założyłem strumiennicę bo katalizator mi się rozsypał. Dowiadując się o ceny nowego kata stwierdziłem, że wole kupić nowe opony czy oddać samochód do poprawek lakierniczych niż wydawać na niego.
Efekt osiągnięty właściwie żaden, nawet dźwięk wydechu się nie zmienił = plecebo :)