-
Raczej ten pierwszy chociaż osobiście zamiast tulejek z gumy chyba poszedłbym w PU. Cena nie jest zachęcająca ale żywotność/jakość kilka razy wyższa. Przy okazji jeśli chodzi o ten drugi link. Gość naciąga ludzi na kasę, niestety też się dałem zrobić :( Sprzedaje tuleje tylnego zawieszenia akurat do Gtv w dziwnych cenach gdzie 70% to to samo a ceny różne. Na pytanie dlaczego koszt inny a jest to samo zero odpowiedzi - ogólnie nie polecam.
dla potwierdzenia tego co napisałem :
http://moto.allegro.pl/tuleja-wahacz...574469142.html
http://moto.allegro.pl/tuleja-wahacz...605389998.html
-
Bierz ten pierwszy "Vema". QAP i FAST odradzam jeśli nie chcesz dwa razy wymieniac zawiechy w krótkich odstępach czasowych. Zresztą poczytaj wątki na forum o zawieszeniu. Około 80% użytkowników ich nie poleca.
-
-
Ja od gościa kupiłem tuleje wahacza wzdłużnego i tuleje zwrotnic. Przed zakupem dogadałem się z nim na wysyłkę za granicę i że wystawi mi aukcję na łączniki stabilizatora przód i tył. Po zakupie czekałem dwa dni na podanie ceny za wysyłkę do Irlandii i dowiedziałem się że jednak za granicę nie chce wysyłac i wyśle mi to na adres polski. Na pytania o łącznikach nie było odpowiedzi w @. Finał taki że łączniki musiałem kupic gdzie indziej i również wysłac do PL i teraz czekam aż mi to wszystko dojdzie do Irlandii, wysłane z domu.
Chociaż zakupione przedmioty zgodne z opisem to osobiście gościa nie polecam. Ciężko się z nim porozumiec, długo trzeba czekac na jakąkolwiek odpowiedz i nie wywiązuje się z umówionych ustaleń.
-
W drugim zestawie (NO NAME) są jeszcze łączniki stabilizatora.
Pierwszy zestaw to VEMA czyli raczej dobra firma.
-
Cześć, maił ktoś doświadczenie z łącznikiem stabilizatora marki FLENNOR ... potrzebuję coś na tył i zastanawiam się co wstawić by za pół roku ponownie nie wymieniać .
http://moto.allegro.pl/niemiecki-lac...601269564.html
-
ja mam łączniki flennora naprawdę polecam, jakość za tą cenę naprawdę warto.
-
Ja sie wlasnie dowiedzialem ze mam do wymiany ktoras tam tuleje wahacza - niestety panna byla na przegladzie i nie zapisala sobie tego - sadze ze z dolu tuleja od lapy amortyzatora
Mi to jednak wyglada na przegub wewnetrzny - pojade na inna stacje i sie sprawdzi
W sumie to od wymiany przez poprzedniego wlasciciela minelo 1,5 roku i naklepane bylo moze z 20 tys km - troche malo
Pewnosci co tam za zawias dali to nie mam zadnej ale z tego co patrzalem to gorne wachacze sa w porzadniu, laczniki takze, stabilizatorek przod calkiem nowy, a dolne wygladaja jakby troche juz przebiegu mialy - cholera wie czy mu to wymieniali - a placil ponoc za oryginaly - ciekawe co mu wsadzili - malutki szczegolik wszystkie zaczepki te druciki ktore trzymaja gumy od sworzni sa czerwone .... i tak szukam na allegro i nie moge znalesc jaki producent tak dawal (moze przez jakis czas takie dawali i kazda seria sie rozni)
ok u mnie sie okazalo po drugim badaniu przez drugiego szpecjaliste ze winne sa tulejki wachacza gornego - sam koles byl zdziwiony ze sworznie sa w porzadsiu
Dosyc latwo to sprawdzic wystarczy reka poruszac gorny wachacz to czuc taki maly luz, wymienie same tulejki i zobacze jak sie to bedzie spisywac