-
Ok.podaj mi numer na priw jak mozesz i sie dogadamy...bylo by fajnie
---------- Post added at 21:27 ---------- Previous post was at 17:53 ----------
Ok.wiecie. .... kluczyk da sie naprawic i to npewno....ale jesli ten co naprawia okazuje sie twoim znajomym....to naprawde. .PRZERASZAM za te zle posty....i ugadalismy sie. Wiencej po naprawie...pozdrawiam
-
To i ja spróbuje się podpiąć pod ten temat.
Mam alfę 146 z tymi czerwonymi kluczykami gdzie guma się wyrobiła.
Pomimo przeczyszczenia całego układu w rozpuszczalniku i osuszeniu nie działa diodka, która jak podejrzewam powinna działać.
Bateria sprawna. Przycisk działa - sprawdzałem omomierzem i inną diodką.
W czym problem?
Czy domowym sposobem jestem w stanie naprawić taką awarię kluczyka?
Dodam, że oczywiście kluczyk nie ma łączności z autem a sam centralny zamek wariuje...
-
W Twoim przypadku bez elektryka się nie obejdzie. Mogło dojść do jakiegoś mikrozwarcia, albo nawet uszkodzenia płytki
-
Witam. Mam pytanie. Posiadam dwa klucze-piloty trzy przyciskowe do AR 147 oraz kartę kodową. Piloty nie działają, centralny tak. Baterie w pilocie zmieniłem. Chciałem to naprawić i pojechałem do serwisu Maredi w Łodzi ale nie mogli nic zrobić gdyż jak powiedzieli piloty są zepsute i nie wysyłają sygnału (dioda się świeci). Co mogę zrobić żeby zaczęło działać? Jesteś mi w stanie pomóc??
-
Powiem tak, nie pierwszy raz spotykam się z opinią że ASO nie potrafi lub nie chce pomóc...
To samo było w przypadku forumowicza yeye, a po wizycie u mnie cieszy się centralnym z pilota.
To samo powiedziało ASO w przypadku forumowicza borsuk2306, dlatego wybiera się do mnie.
W Twoim przypadku najprawdopodobniej było tak że w pilocie długo była rozładowana bateria, a przez ten brak zasilania rozprogramował się.
Włożyłeś nową baterię i dioda świeci, znaczy że elektronika nie jest uszkodzona (no chyba że obudowa ma uszkodzenia)
Wystarczy kluczyk/kluczyki zaprogramować ponownie do auta. No ale do tego musiałbyś przyjechać. Na odległość tego nie zrobię.
-
Sprawa wygląda tak: byłem jeszcze na innym komputerze i było dokładnie tak samo tzn: kiedy program karze wcisnąć i przytrzymać przycisk na pilocie min 3 sekundy i tak właśnie robię to nic się nie dzieje i wyskakuje komunikat że brak sygnału czy coś takiego. Jeszcze jedna sprawa tzn. przy jednym pilocie zepsuty jest przycisk od otwierania bagażnika (wyleciał ten przycisk), czy można zaprogramować pilot z zepsutym przyciskiem?
Do Szczecina mam 500km więc raczej nie da rady specjalnie jechać, ale może przy okazji urlopu. W razie czego będę się odzywał. Dziękuję za pomoc.
A można sprawdzić jakoś te piloty??
-
Można programować kluczyk z uszkodzonym przyciskiem tylko po co?
Kupujesz na allegro dobry kluczyk i lepiej jego zaprogramować, przekładając oczywiście grot i pastylkę immo.
Piloty musisz sprawdzać u elektronika, który sprawdzi czy wysyłają sygnał.
Może też przy okazji naprawi tego microswitch'a w przycisku od bagażnika.
Tylko ciekawe co taniej wyniesie.
-
A no ja mam pytanie do Ciebie drogi kolego, mianowicie juz nie posiadam Alfy:( mam teraz inny wynalazek REnault Vel Satis, mam w nim problem z kartą, nie działą w niej centralny... wiem że jakiś magik na allegro je naprawia. Może Ty sie tez tym zajmujesz? ;)
-
Gratuluje zakupu, ale przykro mi, nie pomogę.
-
W związku z WCIĄŻ pojawiającymi się pytaniami, odpowiadam:
NIE dorabiam kluczy na odległość! Muszę mieć podstawione AUTO.
Gdyby to było takie proste by zaprogramować kluczyk na odległość, to te auta ginęły by na potęgę!