Już działa. Wystarczyło dzień bez forum i się zapełniła...
Printable View
chyba nie bo od spodu masz jeszcze ramke ktora trzyma skore przynajmniej u mnie tak bylo przy plastikowym kokpicie.Nie wiem jak jest przy amelinium ale chyba podobnie
Ja się podczepię nieco pod temat, wiecie może jak dostać się do mieszka od hamulca ręcznego, czeka mnie wymiana niedługo przy lewarku i przy ręcznym. O ile przy lewarku to niezbyt trudne to zupełnie nie wiem co zdemontować i od czego zacząć jeśli chodzi o ręczny hamulec.
To zależy co rozumiesz "cały srebrny panel" i "sama ramka naokoło mieszka".
Zdjąć trzeba srebrną ramkę – tą na której jest włącznik awaryjnych, otwieranie drzwi i VDC. Robisz to w 10 sekund, ta druga mała srebrna rameczka dookoła mieszka jest na zatrzaskach od środka, które niestety dość łatwo połamać i do których dostaniesz się po zdjęciu dużej ramki.
mi jak demontowali ta ramke do malowania tego plastiku gosc podgrzewal opalarka ta ramke zeby byla bardziej plastyczna i sie nie polamala
Doszedłem jak zdemontować mieszek hamulca ręcznego, o dziwo jest to prostrze od zdemontowania mieszka lewarka.
Napisze jak by to komuś miało kiedyś pomoc.
Trzeba odblokować zaczep u samej góry gdzie skóra chowa się w plastik(nieco niżej jak znajduję się pokrywa schowka). Drugi zaczep jest od dołu ale jego się już tylko wyjmuje razem z całością.
Pozdrawiam