Teraz już w nowych wersjach MESa i AlfaOBD można SS teoretycznie wyłączyć na stałe (widziałem tam taką opcję) - ale wydaje mi się że tylko dla diesela (jutro jestem umówiony z kolegą na próbę wyłączenia, bo nie mam płatnej wersji).
Printable View
Teraz już w nowych wersjach MESa i AlfaOBD można SS teoretycznie wyłączyć na stałe (widziałem tam taką opcję) - ale wydaje mi się że tylko dla diesela (jutro jestem umówiony z kolegą na próbę wyłączenia, bo nie mam płatnej wersji).
W AlfaObd pod androida jest możliwość stałego wyłączenia SS. Nie wyłączałem tego (bo korzystam aktywnie jak wymieniłem aku, ale na stałe wyłączyłem np brzęczenie pasów i działa :) Wyłaczenie SS też powinno działać.
Niestety nie ma możliwości ustawienia na stałe trybu D. Mnie też to wkurza bo i tak jeżdżę w 95% na dynamiku.
W alfa obd (na androida) jest opcja"zmiana konfiguracji samochodów, wybieramy Start&Stop oraz Not enabled. Tak z body computera auto pozbawia się tej opcji.Później pewnie trzeba wykonać osiowanie proxy.
Ja nie robiłem tego, a przy tym jak wyłączałem dźwięk pasów to nie trzeba robić osiowania.
Trochę sie boję tego osiowania :) bo mam teraz tylko ELM327 na BT, a forumowicze straszą przerwaniem połączenia podczas osiowania proxy
o widzisz dzięki, tego szukałem i nie mogłem znaleźć a tam jeszcze tyle opcji jest;D tylko przez androida też chyba tego nie zrobię bo do tel mam elm327 niebieski na bluetooth a pod kompa mi coś to alfaobd nie chodzi jak powinno. Ciekawe czy mesem da się zrobić coś takiego;)
robi się to na samym zapłonie?
ktoro to dźwięk pasów??