zapraszam do mnie - jak przesuniesz stawiam flaszke
Printable View
bocian - nie po drodze :D
Dzięki Wam - po 6-ciu latach posiadania Alfy 159 - dowiedziałem się że mam wysuwany podłokietnik - który jak dzisiaj sprawdziłem, przesuwa się bez oporu. Ciekawe czego jeszcze nie wiem o tym aucie.
Ja też miałem walczyć z podsufitką, bo myślałem że przycisk otwierania klapy mi nie działa. Był tak samo wyłączony w menu ;)
Jeszcze mi się przypomniało - elektroniczny "dyferencjał" Q2 po lifcie chyba wszedł, choć tak naprawdę to jakiejś wybitnej różnicy nie czuję wg poprzedniej 159, ale też mam auto o innej mocy, z innym silnikiem, innymi kołami i oponami.
w katalogach które mam nic nie piszą żeby to było tylko dla TBI, raczej pisane było ogólnie - np tu cytat:
Alfa Romeo opracowała elektroniczny system Q2, aby zapewnić maksymalne wykorzystanie możliwości zawieszenia. Elektroniczny system Q2 wyposażono w zespół sterujący ESP, który daje efekt zbliżony do uzyskiwanego w mechanizmie różnicowym z ograniczonym rozdziałem mocy, tu wynikający z działania układu hamulcowego samochodu. System łączy zalety napędu na przednie koła z zaletami napędu na cztery koła, dzięki czemu pozwala na lepsze trzymanie się drogi oraz poprawę trakcji i stabilności. W rezultacie Alfa 159 uzyskała bardzo skuteczne sportowe zawieszenie, dające poczucie pełnej kontroli.