Witam.
Ja mam podłączone bezpośrdnio do akumulatora, a kabelek idzie sobie nad pedałem sprzęgła tam gdzie idzie linka od klapy.
Pozdrawiam
Printable View
Witam.
Ja mam podłączone bezpośrdnio do akumulatora, a kabelek idzie sobie nad pedałem sprzęgła tam gdzie idzie linka od klapy.
Pozdrawiam
Przyczyna jest dosyć prosta - poziom zakłóceń generowanych przez osprzęt auta jest tak duży, że filtry w radiu sobie z nim nie dają rady. Zazwyczaj dzieje się tak z zakłóceniami, które "wchodzą" do radia poprzez jego antenę (wysoka częstotliwość), a nie przez zasilanie. Ot przypadłość tworzonej w dzisiejszych czasach tandetnej elektroniki.
U mnie "pierdzenie" generują chyba wtryski, bo gdy odejmę nogę z gazu natychmiast się wyciszają. Ta upierdliwość skutecznie mnie zniechęca do stałego korzystania z CB. Radio President Walker, czyli kilka lat temu średnio-wysoka półka cenowa. Antenę mam już chyba 3-cią i nadal warczy :(
tutaj rozwiązaniem może byc antena na stałe (dobra masa), to znaczy przykręcona bezposrednio do dachu, wiadomo dziura w dachu (np wyrzucenie anteny od radia i wstawienie wielofunkcyjnej)
ale też gwarancji nie ma. (ewentualnie wypróbowanie np. President HERBERT - bardzo mocne filtry ANL)
pozdrawiam
po wypróbowaniu kilku modeli CB - lafayette atena wygrała pod względem jakości filtrów
u mnie po zamontowaniu radyjka też pojawiły się zakłócenia na dniach pojade po jakis filtr zobaczymy czy pomoże
Ja nie mam problemów z szumem, czy zakłóceniami. CB mam przytwierdzone z lewej strony pod przyciskami obsługi postojówek/halogenów itp., a prąd z bezpiecznika.
Ja cb zamontowałem na razie przy nogach pasażera. Jak kupię mniejsze radyjko to pewnie wyląduje między siedzeniem a podłokietnikiem.