Napisał
Młody 25
Hej koleżanko ja osobiście mam Alfę 156 2.0 16V ( bo tez o tej alfie marzyłem przez większą część mojego życia) i na spalanie nie mogę narzekać ponieważ nie jest takie złe jeśli się umie oszczędnie jeździć ,a nie "gaz- hamulec; hamulec-gaz" wiesz w mieście ogólnie będzie więcej palić każde auto a w trasie mniej ale jtd jest bardziej "mułowaty" bo to diesel. Za to przy silniku 2.0 masz pod maską 155 KM to jest moc dużo większą. Moja alfa w mieście spala ok 10 lub 11 litrów benzyny, a w trasie ok 8. To czy to dużo na taka ciężką kastę i na taka pojemność silnika?? Wydaje mi się że to nie jest duże spalanie. Tym bardziej że sam samochód waży prawie 2 tony. Ale decyzja jaką Alfunię sobie kupisz i z jakim silnikiem to już zależy od Ciebie i życzę dobrego wyboru:) Pozdrawiam.
---------- Post added at 15:15 ---------- Previous post was at 15:11 ----------
Aha ale faktycznie tak jak koledzy wyżej napisali to nie bierz żadnej Alfy z gazem ponieważ silniki Alfy są bardzo delikatne i wrażliwe i nie tolerują gazu no i gazu zawsze więcej Ci samochód spali. Dlatego ja mam w benzynie:) Pozdrawiam:)