Z tego co pamiętam, to była taka możliwość. Tylko pewnie wtedy nie dostajesz jakiejś tam gwarancji.
Printable View
Po co mi gwarancja z Londynu? Jak się coś spierdzieli to nie pojadę tam na lawecie ;)
Wydaje mi się, że nie ma takiej opcji w prost. Niech chodzi przecież o to CO ma być zamontowane, bo przecież powie Ci to każdy "fachura" - tylko JAK ?
Możesz oczywiście zakupić na wolnym rynku kompresor Rotorex, intercooler oleju, intercooler powierza trochę rurek i przewodów a w Autodelta kupić program do komputera.
Problem w tym, że każda taka operacja będzie "eksperymentem" na żywym organizmie i nikt, absolutnie nikt nie zagwarantuje, że to będzie działało i jak długo.
Nawet w Autodelcie mówili, że moja konstrukcja to już jest trzecia wersja, sprawdzona po doświadczeniach z poprzednich kilkudziesięciu instalacji.
Ja oczywiście przed wyjazdem do Londynu aby mieć "czyste sumienie" czy aby niepotrzebnie nie przepłacam, zrobiłem rekonesans w Polsce i pytałem w takich firmach jak VTG czy V-tech
czy są w stanie zamontować kompresor, zwiększyć moc o ok 100 KM i dać "jakąkolwiek" gwarancję.
Wszędzie słyszałem, że Alfa to shit i tego się nie tuninguje ale ... jak Pan ma dużo kasy i się bardzo upiera to w sumie możemy "spróbować" !
Kuffa ... próbować na moim ukochanym samochodzie ?! o nie, ja potrzebuje samochodu do codziennej jazdy ... tak więc nie miałem wyboru :)
Z Autodelta sprawa była prosta. Po kilkumiesięcznej korespondencji, ustaleniach szczegółów oraz zapłacie pieniędzy, firma była chętna i gotowa do pracy.
Przyjechałem w poniedziałek rano do firmy ( gdzie stało kilkanaście piękności, same Alfa Romeo ) a w środę o 15, sam właściciel Jano dzwoni, że właśnie jest na torze i po testach mówi, że wszystko jest OK.
Takie coś to ja rozumiem ! O godzinie 19 godzinie opuszczałem Londyn.
Jako ciekawostkę dodam, że miałem tyle radości i adrenaliny w sobie, że przejechałem całą Europę w 24 h bez snu. O godzinie 19 następnego dnia byłem w Rzeszowie zaliczając przy tym przejazd pod kanałem La Manche oraz upiorny (kilka lat temu) odcinek Kraków-Rzeszów.
- - - Updated - - -
Oczywiście ;)
Od wielu lat jeżdżę na różnego rodzaju zloty, najczęściej z IKAR-em ale fakt , faktem od kiedy mam kompresor nigdzie nie byłem i się nie chwaliłem.
Tuning zrobiłem dla własnej przyjemności oraz dla znęcania się nad niemiecką motoryzacją :)
Obiecuję, że na wiosnę jak skończę tuning o którym pisałem wcześniej to pojawię się na najbliższym zlocie i pojeździmy z pilotami :)
Sporting ,jeśli to nie tajemnica , może podaj dla potomnych pełen koszt profesjonalnej usługi w Autodelcie , bo chodzą słuchy lub legendy a nikt dokładnie nie wie z czym trzeba się zmierzyć :D
Hmm ... jakie legendy skoro na stronie AutoDelta jest "dodaj do koszyka" ;)
Oczywiście podaje dokładny adres strony www.autodelta.co.uk oraz adres konkretnego "produktu"
Do tych 6 tys funtów trzeba doliczyć paliwa na ok 3500-4000 km i kilka noclegów.
Ja wpadłem na pomysł aby zrobić mojej rodzinie tour de Europa i jechałem tam kilka dni zwiedzając przy okazji co piękniejsze miejsca w Europie a wracałem 24 h ;)
Oczywiście bez Vat
- - - Updated - - -
Rozpisując na temat wyjazdu do Londynu, wzięło mnie na sentymenty i zacząłem przeglądać fotki z wyjazdu :)
Mam nadzieję, że te dwie załączone Wam się spodobają :D
Załącznik 86058Załącznik 86059