czyli dalej uwalony ;) ja tez mam ciagly jak mi nie działaja :D posluchaj czujnikow powinny tykac jak sie zblizysz. Ten co nie tyka albo uszkodzony albo jego wiazka uszkodzona
czyli dalej uwalony ;) ja tez mam ciagly jak mi nie działaja :D posluchaj czujnikow powinny tykac jak sie zblizysz. Ten co nie tyka albo uszkodzony albo jego wiazka uszkodzona
Hej !
Zaden nie tyka. Sa dwia miejsca "robione" wedlug mnie - oczywiscie, poniewaz sa wstawki termokurczliwe.W tych miejscach wchodza 3 przewody a na wyjscia sa 2 (w miejscu termo wstawek).
Jak sie do tego dobrac ? Moze ktos ma oryginalny schemat zdjecie calej wiazki ?
:confused::confused::confused:
u mnie na kompie pokazuje że cały przód nie działa.
raz działają raz nie działają loteria
od czego zacząć?
Hej !
Jeden przetarty mialem na wejsciu wiazki klapa-zderzak (przewody sa zalane w gume -trzeba ciac nozykiem), drugi byl przetarty w wiazce czujnikow (w dwoch miejscach schodza sie 3przewody i wychodza 2 - jedna taka wiazka byla urwana).
Jutro wykasuje bledy i dam znac co nastapilo .....
Pozdrawiam
Pawel
Rozebrałem zderzak z przodu i okazało się, że na wtyczce do przedniej wiązki (tej obok drugiej do halogenów) nie ma napięcia.
Teraz zakładam, że są 2 opcje:
1. Wiązka
2. Centralka nie daje napięcia?
Zanim zaczne bawić się w szukanie przerwy w wiązce chciałem sprawdzić centralkę. Zlokalizowałem wtyczkę, która prowadzi przewody na przód auta i wypiąłem ją z centralki. W wtyczce jest więcej przewodów niż w tej przedniej (z przodu 3, pewnie masa, sygnał i zasilanie). Czy dysponuje ktoś schematem do centralki ANT, aby zidentyfikować piny?.
Alfa OBD wskazuje 4 błędy C1005-1009 z informacją o zwarciu na masie lub przerwaniu obwodu, czy ten sam błąd może pojawić się w przypadku uszkodzonej centralki (brak z niej zasilania) czy coś innego?
Czujniki tylne są w porządku, raczej stawiam na wiązkę, ale wole się upewnić.
[QUOTE=ffo1977;2097801]Hej !
Jeden przetarty mialem na wejsciu wiazki klapa-zderzak (przewody sa zalane w gume -trzeba ciac nozykiem), drugi byl przetarty w wiazce czujnikow (w dwoch miejscach schodza sie 3przewody i wychodza 2 - jedna taka wiazka byla urwana).
Jutro wykasuje bledy i dam znac co nastapilo .....
Pozdrawiam
Pawel[/Q0UOTE]
Hejo Wszystkim !
Pare dni mija bo wdalszym ciagu sprawdzam ....
Bledy wykasowane pojezdzilem pare dni zeby zobaczyc czy zas na kompie wyskocza i nie wyskoczyly wedlug kompa wsio jest oki na desce komunikatu nie ma a czujniki jak nie dzialaly tak nie dzialaja :niesmialaedzia:.
W dalszym ciagu jest ciagly sygnal po wrzuceniu wstecznego ,centralka jest sprawna (kupilem druga i spr. ), czujniki po wbiciu wstecznego wszsytkie 4 cykaja jak sie ucho zblizy.
Ktos ma jeszcze jakies pomysly co z tym fantem zrobic ?
Dzieki
Pawel
Podpinam się pod temat u mnie wygląda to następująco wyskoczył komunikat na desce o uszkodzonych czujnikach w tylnym zderzaku, po podpięciu kompa pokazało błędy dwóch lewych czujników wewnętrzny i skrajny tylko że o dziwo te czujniki działają na zgaszonym silniku wrzuciłem wsteczny i sprawdzałem poprzez zbliżanie się do każdego i o dziwo każdy reagował i teraz moje pytanie czy to może być wiązka czy centralka ?
Hej wszsytkiem !
skladam do kupy te czujniki rozkopalem wszystko od A do Z wszsytkie przewody sa ok. Nie wiem co jest bede jezdzil bez-trudno :-(
Powodzenia innym w szukaniu przyczyn.
Pozdrawiam
Pawel