nie wiem
Printable View
nie wiem
powiedzcie mi cos szerzej o pierwszym wydaniu 3.0 v6 bo jade w poniedzialek obejrzec taki model 97 rok skrzynia 5 biegowa ....czy sa jakies mankamenty zwiazane z tym wydaniem czy jest sens sie w ten rocznik z piatka skrzynia pakowac na co zwrocic uwage.....? bede wdzieczny z doinformowanie
- - - Updated - - -
[QUOTE=mac!ek;1284121]pierwsza wersja 16102, egr, przepustnica na lince, 5 biegów, przekombinowany układ chłodzenia, tylko jedna lambda,
i 225 a nie 220 koni
zastanawiający brak zdjęcia silnika, skoro taka zadbana...
odniose sie do tej informacji czy z tego wynika ze z roku 97 lepiej omijac juz wiem ze od 98 wychodzily 6 biegowe skrzynie ale czy i inne elementy tzn uklad chlodzenia czy sonda maja jakies duze minusy? z roku 97 mowa o 3.0 v6 czy poprostu warto kupowac zgtv z tego rocznika?
- - - Updated - - -
zreszta nie bede owijal jestem juz umowiony jako pierwszy w kolejce do obejrzenia i ewentualnego kupna ...czy ktos cos wie na jego temat zna go ktos ?czy warto sie nim zainteresowac ? bo mnie sie bardzo widzi tylko rok 97 itd mam ochote go kupic ....powstrzymajcie mnie albo namowcie kurde mol do kupna bo troche slabo znam roznice i ewentualne problemy miedzy 97 a pozostalymi 3.0 doradzcie bo ja chce ja kupic,,,:)
- - - Updated - - -
http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-lusso-3-0-v6-C31072606.html
jedna lambda to zaleta
ale np. w układzie chłodzenia są 3 czujniki, później pomyśleli i starczył im jeden
egr można wywalić, sami to robili w 98
podejrzewam że skrzynie są zamienne
jak jest w dobrym stanie, to czemu nie...
ok czyli teoretycznie mozna by zrobic lift techniczny w niej oprucz czujnikow... tez mysle ze skrzynie mozna by zamienic na 6 biegowa....a te trzy czujniki w ukladzie chlodzenia sprawiaja jakies wielkie klopoty? czy tylko jedyna w nich wada ze sa trzy?
Koledzy powiedzcie na dzień dzisiejszy jakim budżetem trzeba dysponować żeby kupić gt 3.2 w dobrym stanie ?
Te nasze to chodzą po 22 koła w większości więc podejrzewam że troche nie warto?
Czy np jeśli by kupić taką to starczy dodatkowe 15 tysięcy na potrzebne naprawy tzw pakiet startowy?
Pozdrawiam :)
nasz kolega klubowy GRZESIEK z Lublina GT V6 sprzedał za 20 i to z gazem mechanicznie zadbana tylko do poprawek lakierniczych mysle koło 20 cos kupi sie ale ideał niebedzie
Czyli mozna by sie pochylic nad tymi naszymi komisowymi ? ceny około 23 wydawały mi sie niskie
Cześć, szukam od dłuższego czasu GTtki 3.2 V6 Busso ale ciężki to temat :(
Wszystkie "wiszące" Alfy już tutaj były omawiane, sam oglądałem te warszawskie "padło" z komisu na Modlińskiej (tego za 20k to nigdy nikt nie kupi...). Dzisiaj zauważyłem, że na Allegro pojawiła się nowa Alfa:
http://allegro.pl/show_item.php?item...166#82c73ce570
Ktoś może zna albo już oglądał? Będę wdzięczny za wszelkie info :)
Pogadaj z 3voQ - moze sprzeda swoją. Ale bedzie bliżej 30k....