Jakbym go zarzucił to by go nie było. Brak czasu i natchnienia. EOT.
Printable View
Wiesz co, ja tez, czytając Twoje posty, zastanawiam się, co własciwie robisz na tym forum. Bo widzisz, to jednak jest miejsce spotkań alfistów (jakkolwiek ich nie określasz). Ludzi, którzy mimo iż znają wady swych aut, to jednak cenią je bardziej niż inne. Nie można pisać, że "alfy skończyły się wtedy i wtedy", bo to po prostu bezsensowne, świat nie stoi w miejscu, tylko się zmienia. W ten sposób uzytkownik Opla, Audi, czy Toyoty, może powiedzieć, ze dziś już nie robią dobrych Opli, Audi, czy Toyot, bo ostatnie fajne zrobili 20 lat temu. Producenci nie robią już takich samochodów, jak kiedyś, bo zwyczajnie nie mają jak. Kiedyś były inne normy, inne finanse itd. Mimo wszystko jednak nie uważam, żeby AR robiła słabe auta, a biorąc pod uwagę kłopoty finansowe firmy, i to że mimo wszystko stara się wypuszczać nowe modele, które trzymaja poziom, to naprawde nie wiem o co się czepiać. Porównujesz 159 do Skody, co jest jakims kompletnym nieporozumieniem i wieszasz na niej psy, jakby Ci za to płacili. Jeśli naprawdę uważasz, ze AR to takie kiepskie i przeciętne auta, a Twoja 155 to tylko przerobiona Tempra, to wybacz, ale nie wiem naprawdę co tu robisz. Może www.narzekamnawszystko.com byłby rozsądniejszym rozwiązaniem.
Co ja robię na tym forum? Hmmm... Głównie to szukam rozwiązań problemów mojego auta którym jest... alfa romeo ;) Skoro pompuję w nią (tzn. w alfę) swój czas i gotówkę to chyba znaczy że też mi się trochę auto musi podobać.Cytat:
Wiesz co, ja tez, czytając Twoje posty, zastanawiam się, co własciwie robisz na tym forum.
O których ludziach piszesz? Bo jak sobie przypominam wątek passat vs reszta świata (czy jakoś tak) to nie zauważyłem żeby ktoś pisał o wadach alf. Wręcz przeciwnie! Każdy ALFIST pisał tylko jakie to alfy są bezawaryjne! No kuwa bez jaj! Odnoszę wrażenie że połowa tych ludzi co najwyżej siedziała w alfie :DCytat:
Ludzi, którzy mimo iż znają wady swych aut, to jednak cenią je bardziej niż inne.
Czytam też forum innej marki (zaraz jakiś mądrala napisze żebym tam sobie siedział) i nie spotkałem się na nim z jakąkolwiek agresją w stosunku do kogoś kto te auta krytykuje. Komuś się coś zepsuje i o tym napisze to ktoś zaraz doda że ta akurat część to jedno wielki gówno reszta przytaknie ze spuszczoną głową i jest git. A tu dowiaduję się że np. 156 z TS-em jest bezawaryjnym autem (mimo że 3/4 podforum jest jest o przekręconych panewkach i o tłukącym się zawieszeniu - a pozostała część pewnie o sypiącej się elektryce).
Do tego zmierzam właśnie. Wielu użytkowników samochodów innych marek doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Cięgle słyszę że alfa to marka z tradycjami więc do cholery pokaż mi gdzie ta tradycja jest w produkowanych od 20 lat modelach. Ja jej nie dostrzegam (bo może jestem ślepy albo głupi) więc marka jak dla mnie daje dupy po całości i nie różni się od większości innych marek. Że auta są ładne? Jednemu podoba się mito a innemu ssangyong actyon sport więc to chyba żaden argument.Cytat:
W ten sposób uzytkownik Opla, Audi, czy Toyoty, może powiedzieć, ze dziś już nie robią dobrych Opli, Audi, czy Toyot, bo ostatnie fajne zrobili 20 lat temu.
Ciekawe skąd się wzięły te kłopoty? Ktoś mi kiedyś na tym forum próbował udowodnić że mają szanse przetrwać tylko te marki które produkują psujące się samochody więc alfa powinna być chyba najlepiej prosperującym producentem na świecie (wiem, wiem! te auta nie psują się).Cytat:
a biorąc pod uwagę kłopoty finansowe firmy
napisałem tylko że wolałbym superba czego chyba regulamin forum niezabrania.Cytat:
Porównujesz 159 do Skody
Kiedy niby wieszałem. Zaraz usłyszę że jestem szpiegiem volkswagena i że słaba kondycja finansowa marki to moja wina! No ludzie nie róbcie jaj ;)Cytat:
wieszasz na niej psy, jakby Ci za to płacili
Reasumując:
1. Byłem zaskoczony Waszą reakcją na pozytywne wypowiedzi użytkowników BMW odnośnie alfy. I już w tym momencie sami sobie strzeliliście w kolano bo zaraz ktoś z innego forum przeczyta ten wątek i pomyśli sobie: Kurde fani BMW chwalą alfę a ci Alfaholicy są zaskoczeni jak można chwalić takie gówno!(Dla niektórych: wymyśliłem tą historyjkę na poczekaniu i nigdy nie słyszałem żeby ktoś tak mówił).
2. Nie uważam żeby alfy były aż takie strasznie do dupy. Uważam tylko że światu nie jest potrzebna kolejna marka produkująca passaty (dla niektórych: mam na myśli auta niewyróżniające się od innych niczym szczególnym). Oczywiście życzę marce wszystkiego najlepszego ale może z inną kolekcją produktów.
Pozdrawiam i zapraszm do dyskusji! Biorę pod uwagę to że mogę się mylić więc czekam na kontrargumenty!
Oczywiście ludzie podzielające moje zdanie też zapraszam do włączenia się do rozmowy!
- - - Updated - - -
Paranoja z mojej strony? Sam właśnie docieram TS-a 16V. Tzn. taki zamiar mam ale nie mam czasu :)Cytat:
ale z tymi panewkami to jakaś paranoja jest...
Kolego ogarnij sie:) Weź no spoglądnij sobie też czasem na byle jakie forum vw (a jest tego od....), co tam za ciekawostki piszą:) dla nich vw to świetośc, a alfa hmm. Ale dlatego wole alfe niż vw, z bmw chyba jest inaczej bo w robocie mam znajomych jeżdżących BMW i jakoś nikt mi z nich stroiny nie podrzucił hasła typu "alfa to złom" itp. Jak równiez ja nikomu nic takiego nie powiedziałem. choc od "fanatyków" vw/audi zdażyło mi sie już to usłyszec. Przeważnie tych starszych modeli:) Ale jakoś olewam to ciepłym moczem i żyje. Po co sie stresowac? Życie jest za krótkie.
Ja nie docierałem, tylko jeździłem... Odpowiedni poziom oleju, pałowanie dopiero na rozgrzanym silniku i nic mi się nie obróciło...
[QUOTEKolego ogarnij sie:) Weź no spoglądnij sobie też czasem na byle jakie forum vw (a jest tego od....), co tam za ciekawostki piszą:) dla nich vw to świetośc][/QUOTE]
Hehehe no pewnie masz rację. Nie jestem częstym bywalcem na volkswagenowskich forach.
Mi jakoś nikt ze znajomych nie dokucza że jeżdżę makaronem (a mieszkam w krainie zwanej TDI). Może czepiają się trochę wieku auta ale takie akurat mi się podobają. Nie mówię że dlatego kupiłem swoją alfę. Kupiłem ją w promocji na czas poszukiwania nowego auta. I tak już bidulka została ;)
Ja to się raczej ogólnie w życiu mało czym stresuję. Na pewno nie jest alfa romeo ani volkswagen. To że napisałem KUWA i DO CHOLERY to tak tylko żeby dodać trochę dramatyzmu mojej wypowiedzi :PCytat:
Po co sie stresowac?
Ty to masz fart Kolego! Perz nie spłonął, alfa się nie przekręciła :) Pewnie nawet gdybyś kupił audi to by się nie psuło. A tak na poważnie to jednym się nie przekręciła a innym (chyba większości) się przekręciła. A tym, którym się nie przekręciła to się przekręci! Chyba że sprzeda auto ;)Cytat:
Ja nie docierałem, tylko jeździłem... Odpowiedni poziom oleju, pałowanie dopiero na rozgrzanym silniku i nic mi się nie obróciło...
Wszyscy jeszcze będzie jeździć kiedyś audi! Taka kara Was spotka!
- - - Updated - - -
Żarcik oczywiście ;)
A tak jeszcze wracając do głównego tematu to zapomniałem dodać że tych nowszych modeli alf to 166 jest zdecydowanie najfajniejsza!