To dobrze. Ale to jest fakt - kąta pochylenia koła na przedniej osi nie da się ot tak sobie ustawić.
Printable View
To dobrze. Ale to jest fakt - kąta pochylenia koła na przedniej osi nie da się ot tak sobie ustawić.
Cena dobra :) Ja 3 lata temu za komputerowe ustawienie płaciłem 80 zł. Pewnie teraz biorą 100. Wcześniej po wymianie górnego wahacza w ASO ustawiali mi zbieżność tradycyjną metodą i nie wykryli kilku odchyleń.
Dodano po 4 minutes:
Nie wiem jakie dokładnie ale blacharze podobno mają swoje sposoby. Byłem nawet umówimy do takiego poleconego na przestawienie konta ale wypadł mi wyjazd służbowy a potem stwierdziłem, że nie będę kombinował tylko będę obserwował oponę na tym kole. Wszystko gra więc nic z tym na razie nie robię. Ale widać, że wina tego pochylenia może być w tulei dolnego wahacza.
no mi komputerowo ustawiali.Nie wiem jaka teraz jest cena ale w 2011 jak kupilem Ale i tam robilem to brali chyba tyle samo co w 2013 wiec oplaca mi sie jechac do Tomka bo zrobi mi solidnie w diobrych cenach i jeszcze geometria po pieniadzach,a i przy okazji smigne sobie te 120 km(dla mnie to tylko przyjemnosc) czyli same pozytywy:D
Z cenami nie jest tak źle. Byłem niedawno w pewnym serwisie w Radomiu, za pomiar wzięli 50 zł. Plus 15 zł od punktu (koła) jeśli byłoby trzeba coś przestawiać.
Ja ostatnio byłem u Pana Majchrzaka w Sopocie (podobno guru od geometrii w 3city). Muszę przyznać, że za swoją - bądź co bądź dużą - wiedzę każe płacić spore pieniążki. 80zł samo sprawdzenie plus 40zł za poprawienie "tyłu" bo był na maksymalnych wartościach. Trochę sporo, ale widać "fach w ręku" u tego gościa, więc mogę polecić :)
Witam,
jestem po regeneracji przednich wahaczy (góra+dół), wymieniłem również poduszki przednich amortyzatorów. Dziś byłem na komputerowej geometrii i Pan mechanik powiedział (albo była bita albo krzywa zwrotnica) a ja jej przecież nie biję :)
Pochylenie koła lewego -00*18' koła prawego -01*07'
Autko bezwypadkowe to wiem na 100%. Mam sie przejmować tym prawym pochyleniem? a może ono jest jednak w normie? bo jak tu czytam to są i większe. Czy szukać nowej zwrotnicy
Proszę doradźcie
Popieram. Przekonałem się na własnej skórze, że sprzęt pomiarowy oraz diagnosta ma duże znaczenie. Dlatego jeśli chce się mieć pewność z pomiaru najlepiej udać się jeszcze na inną stację...
Na pierwszej (do której miałem zaufanie) kąty pochylenia na wszystkich kołach przekraczały 1 stopień. Pojechałem na inną stację i tam nie przekraczały 0.55 (czyli wszystko w normie). I bądź tu mądry :P
Oto pochylenia kól dla zwykłych i tiZałącznik 133972