Skąd, to już pytanie do elektryka, do którego polecam się udać. Możesz sprawdzać sposobem podanym przez któregoś forumowicza, ale ja pojechałbym do speca, powiedział o akcji z odpiętą klemą i patrzył mu na ręce :)
Printable View
Skąd, to już pytanie do elektryka, do którego polecam się udać. Możesz sprawdzać sposobem podanym przez któregoś forumowicza, ale ja pojechałbym do speca, powiedział o akcji z odpiętą klemą i patrzył mu na ręce :)
no właśnie... byłąm u 3 elektryków i wszyscy zgodnie twierdzą, że jest ok... ale... do 4 razy sztuka... :P :))
tylko naładuj ten akumulator przez noc.. prostownikiem :D ;) poza tym wszystko jak wyżej
Ja zrozumiałem, że koleżanka naładowała już akumulator, po czym odpięła kleme i na następny dzień nie było problemu z odpaleniem, więc pozostaje udanie się do elektryka i sprawdzenie co pobiera prąd po wyłączeniu silnika.
7 stron tematu i stwierdzenia, że "coś pobiera prąd", nie to żebym się czepiał ale... jak nie masz zamiaru sprawdzać sama lub z czyjąś pomocą sugestii pisanych przez kolegów to po co ciągnąć ten temat:)?
Byłaś u 3 elektryków? to napisz może co sprawdzali? czy wogóle się zabierali za to czy przez telefon Ci mówili? Podejrzewam, że pierwszy lepszy elektryk by sprawdził Ci pobór prądu, tu nie ma żadnej magii:) Sorry ale musiałem:)
odkopuje. Alfa stała ponad 2 tygodnie, nie przepalana. aku 8miesięczna centra futura 53Ah. otóż 'magicznie oczko' zmieniło kolor na czarny co wskazuje by podładować aku. zamiast go podładować przejechałem się, jakieś 170km za miasto+ trochę po mieście. kropka dalej czarna. dziwne, gdyż jest nowy, ładowanie było sprawdzane i wynosi 14.4 nawet przy obciążeniu (radio, ogrzewanie szyby tył, dmuchawa na 2, światła). pomysły jakieś?
jesli tak 'kropka' wskazuje na poziom naładowania akumulatora- to podłącz go pod prostownik. Jesli nic sie nie zmieni, to czym sie przejmujesz aku jest przeciez jeszcze na gwarancji skoro ma 8 miesiecy. Jesli alternator ładuje dobrze, mozesz jeszcze sprawdzić jaki jest pobór pądu na postoju, jak nic nie jest włączone. Bedziesz wiedział czy cos ci nie zjada pradu