Mam jeszcze pytanie.
Jak wygląda w 159 system Blue&Me? Czy to coś takiego?
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...YlPHesdUjyw0Rw
Da się dzięki temu odpalać MP3 na zwykłym radiu Alfy? Bo słyszałem, że działa tylko AudioCD
Printable View
Mam jeszcze pytanie.
Jak wygląda w 159 system Blue&Me? Czy to coś takiego?
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...YlPHesdUjyw0Rw
Da się dzięki temu odpalać MP3 na zwykłym radiu Alfy? Bo słyszałem, że działa tylko AudioCD
Tak, to jest dokładnie to.
Odtwarza też mp3.
Nie wiem czy już podawałem linka do tej czy nie, ale najwyżej jeszcze raz.
Co wy myślicie o tej AR
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-zar...C22739956.html
Dostałem od gościa dużo fotek, wszystkie szyby oryginalne więc nie była bita, a jeśli tak to lekko lub wymieniali (przynajmniej szyby) na oryginalne części.
Pieniędzy chce dość mało i tłumaczę sobie tym, że to prywatny właściciel. Facet ma ją od 1,5 roku i chyba kupił ją sobie w Holandii bo tam pracuje. Teraz stoi w szwagra w Polsce, ale chce ją sprzedać.
Jedyny minus to pęknięta szyba z przodu, ale on pokrywa koszty naprawy.
Wyposażenie dość bogate. Będę tam jechał chyba we wtorek do Wrocławia i tam od razu ASO jeśli wizualnie będzie OK.
Jeśli o tym pisałem, a mam dziwne deja vu, to sorry (ale widocznie nie dostałem jednoznacznych odpowiedzi). ;)
Pozdrawiam
Cena jest mega niska według mnie, ale obejrzysz, sprawdzisz w ASO, będziesz wiedział więcej.
Johny3,
Jedź i oglądaj. Szkoda że 120km, ale za to bardzo ładny kolor na zew i wew. A resztę zobaczysz na żywo :)
No to się pochwalę :D
Kupiłem tą Alfę z Wałbrzycha!!!
Z zewnątrz jest w stanie dobry+ - jest kilka rysek, ale to normalne i są to tylko delikatne ryski, a nie zadrapania (podejrzewam, że po polerowaniu ich nie będzie)
W środku bardzo dobry + - skóry lekko brudnawe, ale to się doczyści
Ogólnie autko było w FIACIE na przeglądzie bo Alfa chciała 560zł!!! za pełny przegląd... FIAT 360zł, ale utargowało się na 300 :D
Nie było bite, jedynie co to prawy błotnik był wymieniany, ale chyba w ASO bo mieli to w kompie, a na dodatek jest to zrobione fachowo i porządnie umocowany i spawany. Nie ma oznak aby był mocno bity w ten błotnik.
Reszta lakieru w normie 70-130 (na błotniku w miejscu górnego spawu 440!)
Amortyzatory i hamulce bardzo dobre w granicach 4-6% różnicy między stronami przy dopuszczalnych 30%. Jedynie linki ręcznego się różnią bo lewa ma 2,5 kN, prawa 1,2 kN.
Reszta OK.
Jedynie przebieg się nie zgadza... Na liczniku jest 165tyś, a jakaś naprawa była przy 219tyś, jednak pomimo tego wziąłem auto bo tak jak mówię wszystko działa jest OK i sprawne.
Pojawił się po powrocie (wcześniej FIAT o tym powiedział) problem z aku, chyba jest padnięty lub coś z nim jest bo przejechał trasę z Wałbrzycha do okolic Piekar Śląskich i kiedy ustawiałem kompa i chciałem potem odpalić już nie kręcił (w ASO też nie kręcił bo mieli włączone światła, podpięli pod prostownik i odpalił normalnie).
Wyposażenie bardzo bogate:
-czerwone skóry
-klima 2-u strefowa
-9 Air Bag
-tempomat
-komputer
-kierownica wielofunkcyjna
- ABS, ESP, ASR, VDC (Hill Holder)
- 4x elek. szyby
- oryginalnie podgrzewane fotele (3. stopnie regulacji)
- Blue&Me
- czujniki parkowania przód i tył - oryginalne
- alu 16' AR
i takie tam inne.
Ogólnie auto najładniejsze i mechanicznie najlepsze ze wszystkich jakie oglądałem.
Ahaa, jeszcze szyba przednia (oryginalna, z resztą jak wszystkie) jest do wymiany - pęknięcie dość spore na 1/4 szyby w poziomie po stronie kierowcy
No i ten aku (jeśli to on), a jak nie to może rozrusznik bo chyba innej przyczyny nie może być (można to chyba zrobić samemu prawda? Widziałem na Allegro rozruszniki po 150-250zł)
Cena za auto - 29.000zł
Gratuluję zakupu, oby Ci służyła dlugo i bezproblemowo!
Czytając Twój poprzedni temat wnioskuję, że miałeś na myśli alternator, a nie rozrusznik. Innych przyczyn może być więcej, ale raczej nie będzie to nic skomplikowanego.
PS
W takim przypadku za wymianę rozrządu (co jest zresztą wskazane po zakupie auta używanego) brałbym się jak najszybciej.
W ogłoszeniu pisało "ORYGINALNY PRZEBIEG", co powiedział sprzedawca na informację o kręconym liczniku?
No trzeba bedzie. Jednak uwazam ze bedzie to kwestia 135 na liczniku a nie w rzeczywistosci
Ale racja rozrzad jak najszybciej. Jedynie to teraz.martwi.mnie ten aku. Jutro podepne go po ladowaniu i jak zadziala to moze byc aku a jak nie to chyba elektryka. Zobacze jutro jak cos to bede kupowal.aku Varta 63/610 za 390zl.
Na wiesc o kreceniu licznika odpowiedzial.zdziwieniem, ale to mnie nie dziwi bo okazalo sie iz gosciu (to byl szwagier wlasciciela) to stara wyga i mial juz przygode z komisem i ogolnie sprzedawal auta. To bylo stricte auto do jazdy nie na sprzedaz i teraz dopiero sprzedaje.
Ja mysle ze te 219 to nie jest tragiczny przebieg tym bardziej ze ja robie rocznie ok 12-15tys.
Sent from my LG Optimus 2X using Tapatalk
Miernika raczej nie mam jedynie miernik elektrolitu i on.jest na zielonym wiec ok.
Odwolam sie do mojego tematu dwa tematy nizej tam dokladniej opisalem problem i jak ktos bylby tak mily to prosze zerknac i cos wniesc do dyskusji.
Z gory dzieki za pomoc.
A pod pojeciem elektryka rozumiesz tez rozrusznik?
Sent from my LG Optimus 2X using Tapatalk