-
tek też o to mi chodziło żeby wyglądało to "normalnie" aczkolwiek jak ktoś jest w temacie to pozna że coś jest nie tak :) a co do prowadzenia to niebo a ziemia i do tego jest komfortowo. A amory mam seryjne, ale jak te się wyklepią to pomyślę o jakiś "szportach" :P
- - - Updated - - -
ps. miały obniżać o -35mm ale obniżyło o -30mm i myślę że jest dość.
-
Założyłem, ofc nie mam foto przed i po :P ale była mierzona wysokość, z tym że przy robocie auto było załadowane i wydawało się, że tył w ogóle nie siadł, zaś przód siadł ewidentnie o ok. 30 mm. Do tego jest nieco twardziej, parę szybkich łuków w trasie udowodniło, że pewniej, a jak wróciłem do domu, to okazało się że zakręty, które przejeżdżałem 40km/h teraz biorę 50km/h nawet bez przechyłu nadwozia. Spłaszczona przy unikaniu stłuczki miska dowodzi, że niżej jest (już wyprostowana :P). Koledzy zgodnie twierdzą, że glebę widać, a dla mnie jest idealna - nie masakryczna, ale też widoczna dla wprawnego oka.
Teraz tylko opony zmienić :)
-
założyłem sparco i jest na +. a miedzy eibachem niema zbytnio różnicy. choc jezdzilem autami z różnymi zawieszeniami. narazie założone do seryjnych amorków. jak sie wyrobie to na przyszły sezon zawitaja amorki.
-
Wie ktoś czy w/w sprężyny dedykowane do Alfy GT będą pasować do 147?
Pytam dlatego ponieważ firma produkująca te sprężyny nie posiada już do 147 i nie będzie miała.
A szczerze mówiąc za tą kasę wolę Sparco niż Jamex-a.
-
1 załącznik(i)
Ja założyłem Sparco do mojej 159, ładnie ją posadziło :)
Pierwsze wrażenie z jazdy są pozytywne, auto o wiele pewniej czuje się na zakrętach i nie nurkuje przy hamowaniu. jak ktoś lubi sportowy utwardzony zawias to polecam!!Załącznik 74300
-
Zostawiłeś na seryjnych amorach?
Sam robiłeś czy oddałeś do warsztatu ?
Jeśli sam to ile czasu to zajęło ?
-
-
Pewnie, że się opłaca, 210 to dobra cena
Oceniasz po wyglądzie a te są ładne i nie zmęczone życiem :P
-
Zakładałem w warsztacie. Tył pewnie bym sam zmienił, ale z przodem miałbym problem. Kumpel zrobił mi to w przeciągu 3-4 godzin. Amorki pozostawiłem seryjne. Przy wymianie na pewno zamienię na sport.
Na razie, po półrocznej eksploatacji nic złego się nie dzieje także polecam zakup bo naprawdę warto.
-
Macie może porównanie czy na tych sprężynach Sparco jest dużo twardziej niż na tych ze SP ??