-
To jest kosmetyka zajmiesz się tym juz w wolnej chwili - mi to na przykład sprawiało wielką przyjemność ze demontowałem pół srodka zeby go sobie w miare profesjonalnie samemu wyczyścić, nie wiem jak jest z Tobą ale znam ludzi którzy rozebrali cały środek auta zeby je wyczyścić :D łącznie z wyciąganiem dechy
Kupuj to auto i dbaj o nie! będziesz zadowolony i nie zrażaj się jakimiś awariami bo to nie jest nowe auto i nie słuchaj opini ze alfa to gówno i się psuje - psuje sie jak kazde inne i dokładnie w myśl zasady "jak dbasz tak masz" :)
-
Jeżeli chodzi o kosmetyke, to nie lubie miec brudno w aucie albo gdzies gdzie dluzej przebywam. Moze to dziwne ale dla mnie srodek auta jest wizytowka czlowieka. Na poczatku zajme sie mechanika auta, ale dla mnie priorytetem jest tez srodek auta. Troche ubolewam nad brakiem skory, ale przezyje:>
-
Za bardzo sie podniecasz. Jeszcze auta ni emasz a juz sie przejmujesz jakimis podrapanymi plastikami , ktore mozesz sobie wymienic za 50 zeta. Czesci do przedliftow nie brakuje. Skore sobie dolozysz. Ja też nie mialem i jakos przezylem.
Skup sie tylko i wylacznie na silniku. To ze zawieszenei puka to nic wielkiego. Chcesz miec auto z idealnym zawiasem to trza by bylo jechac do salonu po nowe auto. :)
Silnik
Silnik
Silnik
Reszte ogarniesz. Ale musisz nie bac sie samemu podlubac przy aucie.
-
Jeżeli chodzi o remonty silników to jestem laikiem. Będę z tym jeździł do znajomego i tam się przy nim uczył co nie co. Też posiada Alfe ale 147 :)
Co do środka to będę sam grzebał :D
-
Dobrze Ci masa mówi popieram w pełni jego zdanie :)
To samo ze skórą w srodku.. dokupisz sobie w późniejszym czasie za niewielką kasę i nie masz czym się przejmować
Zacznij od tego ze kup to auto jak juz sie tak przymierzasz i się pochwal nim :P
Czekam na informacje ze jesteś juz szczęśliwym posiadaczem tej bestii :D
-
Jak tylko kupie wrzuce zdjecia:->
Wysłane z mojego PAP3400DUO przy użyciu Tapatalka
-
Wymieniał ktoś z was profilaktycznie panewki ? Koszt kompletu panewek do 150zł, a robocizna ?
I czy wymiane panewek polaczyc z szlifem? bo slyszalem rozne opinie
-
Nie wiem jak w tsie ale w v-ce nie ma sensu zmieniac panewek bo trzeba robić szlif a tego wału nie da sie szlifować.