Profilaktycznie zastosowałem jak pisałem wcześniej i jest wszystko ok, przelewy się poprawiły a i dodam ze mam dpf'a
Printable View
Profilaktycznie zastosowałem jak pisałem wcześniej i jest wszystko ok, przelewy się poprawiły a i dodam ze mam dpf'a
Ja właśnie kończę bak zalany Vervą i Liqui Moly Diesel Spulung 500ml. Wczoraj byłem czyścić EGR to zostały sprawdzone wtryski i wszystko bardzo dobrze. Przebieg AR to 53kkm więc może potrzeby nie było zalewać specyfikiem , ale dla spokoju ducha po zalewaniu AR ekodieslem musiałem dodać jakiś specyfik do czyszczenia układu. Decyzja padła na w/w dodatek. Firma znana od lat, ma renomę na rykach a specyfiki są uznawane za bardzo dobre jak nie najlepsze. Przed zalewaniem wymienić filtr paliwa to podstawa:).
Ja dzisiaj zalałem pierwszy raz STP do czyszczenia wtrysków...może kiedyś nabiorę odwagi na te Wasze mixole ;) Filtra paliwa nie wymieniałem.
Ernest159, jak długo i często stosujesz czyściciela?
Czy ktoś z Was może polecić serwis Boscha, który profesjonalnie i przystępnie cenowo czyści tryski, na terenie Podbeskidzia? Najlepiej Bielsko. Dzięki za pomoc.