-
Półpierścienie podrzuci jutro kolega do garażu. Panewki główne wyglądają na mniej zmęczone od korbowodowych ale zdecydowałem się na wymianę wszystkich łożysk wału więc i półpierścieni. Mam nadzieję, że moje działania pozwolą wydłużyć żywot silniczka w mojej Alfie. Po uruchomieniu nagram pracę silnika i "wrzucę" na forum - to będzie materiał porównawczy.
-
Zakładanie misy olejowej okazało się dosyć wredne ! Z uwagi na to, że trzeba zakładać misę i smok pompy olejowej jednocześnie, prawą ręką trzymałem misę a lewą próbowałem dosyć szybko (schnięcie uszczelki płynnej) przykręcić przednią śrubę smoka - zerwałem gwint!!! Misa w dół, wycieranie silikonu i gwintowanie z fi 8 na fi 10. Misa poskręcana a jutro tylko wydech, świeży Valvoline i odpalenie.
-
Po wymianie panewek w silniku jak stukało tak stuka. W sobotę wymiana popychaczy na wałku ssącym
Filmik http://youtu.be/NEQykI3I88Q
-
Dzisiaj juz sobie tego nie odslucham bo linux stracil wsparcie firmy adobe na flasha a alternatywa cos nie dziala i YT nie wszystko mi idzie,odpale jutro viste
U siebie stwierdzilem rowniez popychacze wlasnie i tez sie do tego przymierzam po woli
-
Żałuję, że nie wymieniłem podczas "remontu". Teraz od nowa zabawa z rozrządem:)
-
współczuję ...
btw - czyli flash na linuxie to przeszłość ?
-
Tak na szybko czytalem jakis artykul ze cos kombinuja z tym flashem ale nie tylko o linuxa tu idzie,nie chce w blad wprowadzic ale po aktualizacji do nowszej wersji mam problemy z flashem i na gnashu idzie firefox chociaz bo w chrome mam wykrzacz o awarii wtyczki shockwave i probowalem na rozne sposoby juz i kaplica,
Zrobil sie maly OT ale co do popychaczy to u mnie 2 mam miekkie bo juz sprawdzalem i niestety to slychac nie ladnie
Trzeba to jednak wymienic ale musze na to dozbierac troche kasy...
-
Sorry za OT, ale co do Linuxa to mega szkoda ze adobe odcina sie od darmowych systemów...
-
Dzisiaj był u mnie kolego matewrs ze swoim kolegą i słuchali rozgrzanego silnika i nic złego nie usłyszeli, a wręcz przeciwnie, usłyszałem, że silnik pięknie pracują. Na moje ucho coś mi jednak spać nie daje i chyba wezmę się za popychacze hydrauliczne zaworów. Acha, za komplet standardowych panewek Glyco zapłaciłem 220 zł