-
2003r :) jak sie troche ociepli to zobacze jak to tam wygląda, planuje dorobić sobie wszystko samemu, ewentualnie jakąś końcówke wydechu tylko kupić. Na razie tylko chce sie zorientować w temacie, żeby potem z checkiem nie zostać. Czytałem też o takich emulatorach sondy, wiesz coś może na ten temat, czy coś to pomaga? podobno jak druga sonda wywala błąd, to zakłada sie tylko ten emulator żeby była dalej od spalin i to wszystko, ale nie wiem czy to zdaje egzamin.
-
Tam chyba nie ma sondy, ale dla pewności sprawdź całośc od kolektora wydechowego. Sonde mam ale w silniku mjtd 1.9jtd 120km w nowym Bravo.
-
mam nadzieje, że w tym tygodniu sie ociepli, to wszystko gruntownie przejrzę :) na początku chce wywalić końcowy tłumik, a potem bede sie bawił z katalizatorami.
-
nie ma żadnych sond w tym silniku.
dopiero w 1.9 cf4 jest sonda na 1 katalizatorze
-
ja mam 2005r 1,9 JTD 8V, wycięty środkowy kat i zero błędów na kompie, nie ma żadnej sondy w wydechu przy tym silniku
-
napisałem wyżej że cf3 nie ma sondy, Ty masz sterownik właśnie cf3.
Dopiero cf4 ma sondę na 1 katalizatorze
-
no wiec, jezeli w cf3 1.9 calosc - poza pierwszym katem, tym przy turbo - wytne, zastapie kwasowka 57mm (2.25cala) i dam na koniec jakis koncowy tlumiczek to nie bedzie zbyt glosno ??? czy moze dac jeszcze jakis srodkowy ?
-
dużo zależy od tego co na koniec wsadzisz.
JTD jest w miarę cichym silnikiem
-
no wlasnie chce zeby nie bylo glosno, tylko w miare normalnie przy czym chcialbym zeby wydech byl "luzniejszy" od serii, zeby nie blokowal alfy jezeli cos bym kombinowal z moca. No i najwazniejsze, zeby ta straszna pordzewiala pucha nie wystawala spod zderzaka;/
Wiec radzicie zeby wywalic srodkowego kata, wstawic za niego tlumik srodkowy, puscic rury do konca i dopiero przy zderzaku dac jakas koncowke tylko? czy tlumik przelowy plus koncowy???
poleccie cos :)
-
wielkie dzięki ;) wczoraj zaglądałem pod auto i na kalektor i troche sie zdziwiłem, że nie ma żadnej sondy, ale skoro Omen pisze, że nie ma, to w porządku. Bede wywalał na początek końcową puche i śrdokowy kat, więc powiem jakie są efekty ;)