Napisał
Piotrekx
To co odstaje przy kole z tyłu to linka hamulcowa. Możesz podwiesić, ale za jakiś czas i tak spadnie :). U mnie raptem rok po wymianie linki się znowu zapiekły, no i w najbliższym czasie będę musiał zamówić nowe. Tłumiki oryginalne do V6 widziałem na allegro u użytkownika tanifiat. Nie wiem czy ich cena jest "normalna", ale tanie to one chyba nie były :p. Bridgestony to chyba najlepszy wybór jeśli chodzi o opony. Mam teraz chwilowo kombinację - przednia oś Kumho Ecsta hm, tylna oś Bridgestone Potenza S001. Z moich obserwacji wynika że Bridgestony są zdecydowanie bardziej ciche. Co do warunków ekstremalnych - nie miałem okazji testować. Jeśli chodzi o tarcze i klocki to polecam iść w oryginał - tarcze TRW i klocki TRW. Jeśli chcesz mocniejsze hamulce to zamiast klocków TRW możesz kupić Ferodo DS Performance, ale tutaj cena troszkę może odstraszać (590zł bodajże). Tańsze są Ferodo Premier, ale nie wiem jak one wypadają w stosunku do TRW.
A, i mam dla Ciebie jedną radę - sprawdź stan tulei tylnej belki, i całej zawiechy z tyłu. U mnie się skopała trochę i ścięło mi dwie opony z tyłu (bieżnik po wewnętrznej stronie opony był praktycznie zjechany do zera, a po zewnętrznej prawie nówka. Ot taka przypadłość wielowahaczowego zawieszenia z tyłu w 166 - więc warto sprawdzić przed założeniem nowych opon. Najłatwiejszym testem jest postawienie samochodu na jakimś równym podłożu. Jak jest zjechane to koła będą wyglądały tak: /---\
Co do głośników - koledzy którzy mają DSP to je bardzo polecają, ja nie miałem nigdy okazji porównać, w dodatku mam zwykłe nagłośnienie nie-dsp. Co do wspomnianej dziury w tylnej półce - głośnik jej nie zakryje, najłatwiej znaleźć na allegro jakąś używaną i wymienić.
Pozdrawiam :)