spróbuje zobaczymy mam htc sie sprawdzi sms teraz mi nie czyta mam nieraz problem z słuchawka wciskam ni nie łączy rozmowy odebrac tez nie moge
Printable View
spróbuje zobaczymy mam htc sie sprawdzi sms teraz mi nie czyta mam nieraz problem z słuchawka wciskam ni nie łączy rozmowy odebrac tez nie moge
U mnie SMS-ów też nadal nie czyta.
Panowie ogarnięci w temacie B&M mam taki problem. Muszę przeinstalować całość tego ustrojstwa bo chyba coś spierdzieliłem przy pierwszym wgrywaniu i coś mi tam szwankuje (ale to inny temat). Rozchodzi się o to, że na początku zgrałem na pena tylko PART 1 z:
http://www.blueandme.net/blueandme/i...port/download/
i wgrałem język Polski z pena 4 GB - bo trochę nie zakumałem jak to dobrze zrobić. Ale wszystko hulało pięknie (całe B&M, telefon muza i navi z tego pena) do czasu teraz nie czyta z USB (telefon działa).
Więc zgrałem jeszcze raz PART 1 na pena do USB w aucie - poszło
Następnie pena do kompa i PART 2 gdzie pokazuje mi wersje 5.5 oraz 5.6 więc próbowałem z wersją 5.5 i z wersją 5.6 coś tam mieli coś tam aktualizuje ale w sumie error 10 i mówi, że wystąpił błąd przy aktualizacji i że się nie powiodła. Teraz jadę z 1 GB pena ale jak włożę a będzie na nim coś poza plikami aktualizacyjnymi (muzyka) to jak by go nie widział/wykrywał Macie jakie pomysły?
Zresetuj komputer.
Na akumulatorze jest taka mała klemka, zdejmujesz ją i po minucie z powrotem zakładasz. Następnie po przekręceniu kluczyka ignorujesz wszystkie błedy jakie zobaczysz i przekręcasz do oporu (odbojnika) kierownicę w lewo a następnie e prawo. Potem opuszczasz i podnosisz wszystkie szyby.
Finito - auto skalibrowane.
I ważna jedna rzecz - instrukcja zaleca aby w trakcie w/w operacji radio nie widziało niczego po Bluetooth, więc na czas akcji musisz je w telefonie wyłączyć.
Po całej akcji robisz jeszcze raz parowanie i powinno wszystko śmigać.
Na serio? Takie rzeczy to tylko w erze.... :) Czy ta procedura działa w 159 (bo trochę nie w tym temacie napisałem - przez szukajkę). Jaka mała klema? Ja chyba mam 2 od + i -. Parowanie to chodzi o połączenie B&M z telefonem ale to akurat działa bez problemu nie dział tylko sam USB. Odłączałem klemę od akumulatora na 20 min i wgrywałem aktualizację ale wersja 5.5. i 5.6 nie idą wyskakuje error a USB dalej nie widzi :(
Tylko dopytam by się upewnić - polskich znaków w liście kontaktów wciąż nie ma?
Jeśli dobrze pamiętam, to nie.
Dzięki. To tę aktualizację też odpuszczę. Chyba nie da się tego w prosty sposób zrobić, bo już by zrobili po tych paru latach, pewnie to głębiej gdzieś siedzi.
Masz na myśli tę firmę, która nie potrafi zrobić menu po polsku w swojej marce "premium"? :) To, co Fiat wyczynia z Alfą woła o pomstę do nieba, bo w nowej Pandzie polskie menu jest. Ciekawe, że w wersji Kuli po lifcie dalej tylko zagramaniczne języki...