Zobacz tu: http://www.forum.alfaholicy.org/gt/8...ml#post1004130
Większości pomogła wymiana aku, ale w Twoim przypadku chyba chodzi o coś innego..
Printable View
Zobacz tu: http://www.forum.alfaholicy.org/gt/8...ml#post1004130
Większości pomogła wymiana aku, ale w Twoim przypadku chyba chodzi o coś innego..
A mi od wczoraj coś drzwi prawe wariują. Podczas jazdy informują mnie, że są otwarte i nagle zamknięte (podobnie szyba robi). Dwa razy muszę je zamknąć i chyba pomaga.
Nie wiem czy pytanie pasuję do tego tematu, bo być może to wszystko jest powiązane, ale orientujecie się, gdzie jest czujnik otwarcia drzwi ?? Po pracy jak wrócę to prześledzę E-learna.
U mnie z drzwiami kiedyś działo się to samo, przy czym świeciła się tylko kontrolka otwarcia i zapalała się lampka na podsufitce, często nie łapał też centralny, ale z szybą nic się nie działo. Zaczęło się w któryś deszczowy dzień i po 3-4 dniach samo przestało.
A czujnik domknięcia znajduje się w klamce. Doczytałam też, że w klamce znajduje się elektryka od domykania, więc wychodzi na to, że szyby wariują od słabego aku i problemów w klamce/zamku.
Psiknąłem silikonem chemicznym ten mechanizm w drzwiach co na chodzi na bolec w karoseri. wyczyściłem dodatkowo ścierką i na razie jest spokój.
Witam serdecznie, mam zapytanie w tym właśnie temacie. Mianowicie jak zamkne drzwi (trzasne drzwiami) to szybka fajnie dzwiga się do góry tak jak powinna, ale teraz moje pytanie czy np jak trzasnę drzwiami a szybki mam opuszczone trochę to czy ona sie powinna dosunąć do góry ? bo próbowałem ostatnio i nie działało. nic. trzeba nacisnąc na pilocie czy przytrzymać czy jak ? Dziekuje za odpowiedź.
same nie powinny się zamykać. jak przytrzymasz przycisk od zamykania drzwi to szyby powinny się zamknąć, a jak przytrzymasz otwieranie to się otworzą ;)
Tzn że jak trzasnę drzwiami to szybki idą te kilka mm do góry. A jak bym trzasnąl drzwiami a mialbym otwartą szybę na przykład do połowy i tzasnął dzwiami nacisnął na pilocie przycisk zamknięcia to się powinna dosunąć sama ?
Dokładnie, przytrzymujesz przycisk i szyba idzie w góre
Musze spróbować jeszcze raz, ale chyba obawiam się że nie działa mi ten bajer ;/ A to ze jak trzaskam drzwiami i szybka te 3 mm idzie w góre pod uszczelke to w końcu dobrze czy nie ?