Według niektórych klocki ceramiczne są mocno przereklamowane.
Ja polecałbym bym Ferodo.
Printable View
Według niektórych klocki ceramiczne są mocno przereklamowane.
Ja polecałbym bym Ferodo.
Poprzedniego lata założyłem do siebie komplet tarcze i klocki Brembo i jestem bardzo zadowolony nie zauważyłem nadmiernego pylenia a skuteczność hamowania jest jak najbardziej zadowalająca(wiadomo że skuteczność hamowania każdy będzie oceniał inaczej z zależności od stylu jazdy)
Ja też muszę wymienić tarcze z klockami z przodu. Te obecne TRW już po 3000km zaczęły bić...
Proszę o info gdzie najlepiej kupić BREMBO lub TEXTAR?
Te TRW to jakaś porażka...
Ktoś mi podpowie gdzie w dobrej cenie kupię te TEXTARY?
polecam tarcze Brembo przod i tyl, klocki Ferodo DS Performance, na tyl moga byc tansze premiery, do tego plyn Ferodo dot5
Drogi zestaw ale warty bo tarcze z tymi klockami spisuja sie rewelacynie.
ATE czy TRW to wg mnie to samo. Te firmy z tego co wiem same nie robia tarcz/klockow, wiec moze byc spoko, a moze byc tak sobie - zalezy gdzie i przez kogo oryginalnie wyprodukowane.
Witam
Ja wczoraj wymieniłem tarcze przednie na ATE + klocki Bosch , jak zrobię trochę kilometrów to napiszę jak się spisują .
Niestety dobierając w Focie klocki nastąpiła pomyłka i zostałem teraz z nowym zestawem na przednią oś a minęło już 2 tygodnie i nie mogę zwrócić .
Może ktoś chce kupić klocki RAICAM na przód kupione w styczniu za 146 zł ( mam fakturę do wglądu jak ktoś chce) , sprzedam za 99 zł wysyłką gratis .
Jeżeli jest ktoś zainteresowany prosze pisać jaki ma silnik to sprawdzę w Focie czy pasują .
Załącznik 86393
Załącznik 86394
W związku z tym, że tylne koła zaczynają mi popiskiwać po rozgrzaniu hamulców, zamierzam przeczyścić zaciski i pewnie wymienić klocki. Problem tylko taki, że nie wiem, jakiego rodzaju/rozmiaru klocków szukać, bo oznaczenia na tych, które są na aucie obecnie, niewiele mi mówią. Wklejam zdjęcie klocka i nr VIN z nadzieją na Waszą pomoc :)
Załącznik 88521
VIN: ZAR93900007152143