To należało wcześniej napisać jaki to T.SCytat:
Napisał sidkoz
Printable View
To należało wcześniej napisać jaki to T.SCytat:
Napisał sidkoz
kąt otwarcia przepustnicy ( closed position of throttle value) sprawdzamy alfadiagiem.
ale dlaczego tej opcji nie ma w Unidiagu ?
Nalezy to dopisać do pliku definicji i jeszcze Engine speed high Resolution.
--
http://img233.imageshack.us/img233/7...1015cw6.th.jpg
Wracając do tematu silniczek krokowy jednak ma takie parametry jak w katalogu.
W związku z tym że nie wiem jak pozbyć się owej usterki oto link do filmu z pracy silnika http://wloc.wsinf.edu.pl/~dkozinsk/Filmy%20TS%201,8%20/
Program alfa-diag
closed position of throtle value:
1 auto ze srubką zamalowaną farba -- 29.08
2 auto "kręcone" -- 26.73
Wracając do poczatku tematu...Zrobiłem jak pisał 75andrew155 i...działa :D
Wyregulowałem przepustnicę wg wskazówek i obroty są jak marzenie, żadnych wyhyleń, dziwne uczucie ale muszę sie przyzwyczaiić teraz że nic nie faluje :mrgreen:
U mnie to było powodem falowania i zyczę wszystkim Afistom borykającym się z tym problemem żeby mieli tak samo :D
Dzięki Andrew za naprowadzenie na temacik :jupi:
Pozdrawiam Alfistów 8)
Alfamaniak156 lub 75andrew155 mam przed sobą przepustnicę i jak poluzuję tą śrubkę , to ten czarny plastik od linki gazu przy lekkim ruchu nie reaguje na wieko przepustnicy . Dopiero mocniejsze jego przekręcenie powoduje ruch przepustnicy - wiadomo .
Jak śrubka jest wkręcona , wtedy jajmniejsze dotknięcie plastiku (linki gazu ) powoduje reakcję przepustnicy . Czyli rozumiem należy tak odkręcić tą śrubkę , aby plastik miał odrobinę luzu i przy małym ruchu linki gazu nie będzie działał na wieko przepustnicy , tak ?
I jeszcze jedno , czy potym zabiegu trzeba jechać na reset parametrów ?
Tak trzeba ją trochę odkręcieć a linkę lekko podciągnąć , żadnych resetów niepotrzeba
Ok , tylko 75andrew155 możesz jaśniej napisać jak tą linkę podciągnąć , w którym miejscu ?
Na obudowie przepustnicy jest mocowanie linki i nasadzony wyjmowany zajgerek , wyciągasz go naciągasz pancerz linki i zakładasz zaigerek :wink:
Widział ktoś może moje filmy zwłaszcza 2 jest interesujący ?