powinien być za schowkiem, a praktycznie nad nim, jest na samym końcu z 2 miejscami na bezpieczniki 20A, u mnie tego brakuje :/ I nie wiem czy da się to dolutować czy nie, i najlepiej pod jakie kable bo nikt nie raczy odpowiedzieć...
Printable View
powinien być za schowkiem, a praktycznie nad nim, jest na samym końcu z 2 miejscami na bezpieczniki 20A, u mnie tego brakuje :/ I nie wiem czy da się to dolutować czy nie, i najlepiej pod jakie kable bo nikt nie raczy odpowiedzieć...
Ja u siebie w schowku pod tą małą klapką mam jakies dwa przekaźniki i jeden bezpiecznik 15A ale nie wiem czy to jest to.
te 2 przekaźniki są od świateł mijania i drogowych, następne gniazdo jest od spryskiwaczy reflektorów (chyba, przynajmniej u mnie), a ostatni ma być od szybek na tyle. Przynajmniej tak znalazłem w instrukcji, i tego ostatniego gniazda mi właśnie brakuje i póki co nadal są korbki :/
No to u mnie chyba też nie ma tego gniazda a wiązka w drzwiach była przygotowana pod tylne elektryczne szyby, trochę to dziwne.
Gdy wymieniałem całą wiązkę to miałem 3 przekaźniki nad schowkiem pasażera w nowej instalacji. W starej instalacji były dwa a numerów ich nie pamiętam niestety. Jesli to ważne, to jutro mogę zerknąć na te przekaźniki bo dzisiaj już zmęczony jestem. Godzinę temu przyjechałem z Warszawy.
To jakbyś mógł jutro zalukać do tych przekaźników i podać numer tego od tylnych szyb elektrycznych to bylibyśmy bardzo wdzięczni :D A ja zaraz idę dokładnie sprawdzić czy nie mam miejsca na ten przekaźnik. Bo skoro wiązka ze słupków miała dodatkowe piny to może i przekaźnik da się założyć :D
Nie ma sprawy tylko napisz mi, który to jest od szyb. Lewy, środkowy czy prawy.
Z instrukcji obsługi (bo tam zaglądałem) wynika że powinien być to prawy. Tak też wcześniej pisał kolega tomek921