To czy to bylo z vektry czy nie to malo istotne ,wazne ze ten wyswitlacz LQ5AW116 (czyli ten co my mamy w naszych ics ) mozna zastapic tym LQ5AW136 i z tego co sie doczytalem to on ma funkcje '' dotyku'' (lajza jestem ze nie zapisalem linkow)
Printable View
To czy to bylo z vektry czy nie to malo istotne ,wazne ze ten wyswitlacz LQ5AW116 (czyli ten co my mamy w naszych ics ) mozna zastapic tym LQ5AW136 i z tego co sie doczytalem to on ma funkcje '' dotyku'' (lajza jestem ze nie zapisalem linkow)
Chwilę chwilę..... Skąd Ty to wziąłeś? Z tego ja tam wyczytałem to protoplasta jest vectra która ma zwykły wyświetlacz jak my 4,7" i ktoś skombinował nakładkę dotykową 4,7". Dołożył i postawił kompa. Hiszpan ze 166 to obczaił i drapną od niego tą nakładkę dotykową i tez postawił kompa. To skąd Ty wytrzasnąłeś dotykowy ekran???? W vektrze masz zwykły 4,7" jak w 166. Czy to identycznie ten sam czy nie, to nie ma znaczenia. Zarówno jeden jak i drugi potrzebuje digitizera żeby zrobić to do czego zmierzamy.
Więc chyba Cię nie rozumiem albo Ty mnie..........
- - - Updated - - -
A tak w ogóle się zastanawiam jak na 4,7" o nie za dobrej rozdzielczości będzie widać i obsługiwać windowsa.... Czy gra jest warta świeczki?
No jak pisalem nie zapisalem linkow i teraz d..pa. Ja tylko teoretyzujew tym temacie(bo moja wiedza w tej materii nie jest za opszerna) bo bajer fajny, a i znalazlem cos takiego niewiem czy dobrze zrozumialem ale przy montazu nie ingeruje sie w elektronike-http://forum.4tuning.ro/556-dvd-tv-a...rface-kit.html
Nie ogarniam tego co piszesz :)
To co teraz podałeś to jakiś system do zamontowania który kosztuje pewnie fortunę. Mnie interesują rozwiązania nisko budżetowe.
Ja na chwile obecną jeżeli wymodzę konwerter, chcę podłączyć lapka pod ICSa i zobaczyć czy jakość obrazu jest sensowna do obsługi windowsa. Bo jeżeli nie to ta zabawa dla mnie traci sens. Ponieważ navi i dvd już mam otwierane z pulpitu. Jeżeli jednak będzie się to dało obsłużyć to albo znajdę digitizer albo pójdę w stronę toutch pada. Czegoś małego zgrabnego do zabudowy.
Marek, odnośnie jakości obrazu to i tak pewnie zaadaptujemy jakiegoś linuxa albo nakładkę windowsową pod rozdzielczość taką jaką ma nasz wyświetlacz, więc powinno wyglądać wybornie. Pełno jest gotowców (kwestia wpisania w googla albo w youtube carpc software). A w sumie też żaden problem napisać własną nakładeczkę w jakimś prostackim SDK, że o zrobieniu tego we flashu albo nawet ordynarnym htmlu nie wspomnę ;).
To trzeba powoli zbierać fanty. I podkradać z domowego budżetu po trochę żeby nie wzbudzić podejrzeń żony :D dobrze by było skombinować ten digitizer. Jednak po wnikliwej analizie ICSa to niestety z matrycą nie zaszalejemy. Przyciski są prawie przy samym ekranie. Tak więc musi być digitizer 4,7" w formacie 4:3.
A ten by teoretycznie podszedł?
http://www.ebay.com/itm/4-7-4-8-inch...item3f1810a1c3
Co prawda to jest 113.5x69.5, ale z tego co Marku wymierzyłeś 113 powinno podejść, a nam jest potrzeba 95x71, może to 1.5mm mniej na wysokości nie zrobi różnicy?
MAX113x80mm z zewnątrz (gabaryt) i MIN 75x105 powierzchni roboczej, aktywnej (czyli gabaryt odpowiednio większy). A ten co znalazłeś to nawet gabaryt jest za mały na wysokość.
Wydaje mi się że jeżeli nie znajdzie się dokładnie 4,7" w formacie 4:3 to dupa zbita. Bo fizycznie albo jest za duży albo za mały. Różnica pomiędzy gabarytem a polem aktywnym jest niestety mała. Co powoduje że żaden z dotychczasowych nie będzie pasował.
Ok, no to bida, szukamy dalej...