Jakieś błędy wywala? Jeżeli nie to raczej bez obdukcji w serwisie nie zgadniemy. Chyba że masz jeszcze gdzie sterownik przełożyć. Zawsze jest taka ewentualność że szwankuje.
Printable View
Jakieś błędy wywala? Jeżeli nie to raczej bez obdukcji w serwisie nie zgadniemy. Chyba że masz jeszcze gdzie sterownik przełożyć. Zawsze jest taka ewentualność że szwankuje.
Na Sporcie też tak robi?
Witam. dzięki za zaintersowanie, błędów brak myślałem nad sterownikiem ale po ocenie organoleptycznej jest tam raczej sucho. Po podłączenie do kompa w ECUscanie jest opcja zerowania ustawień skrzyni lecz niestety nie chce zadziałać. Co do SPORT do szarpie zdecydowanie rzadziej (na D szarpanie częściej na 3 i 4 biegu może dlatego, że najczęściej używane? Jeszcze jedno spostrzeżenie po ostatnich upałach - im cieplej tym gorzej.
Skoro temperatura ma na to wpływ to znaczy że olej traci lepkość.
Idąc tym tropem, skoro na sporcie jest dużo lepiej, to może coś z konwerterem? Nie wiem, czy dobrze kombinuję, ale na sporcie jest chyba dużo szybciej włączany lock-up, a po jego włączeniu tradycyjny sposób przenoszenia momentu (olej) jest jakby "pomijany", i w efekcie jest dużo lepiej.
Takie przypuszczenie. Regeneracja konwertera to koszt ok. 600zł + wysyłka (Kraków).
Panowie, przepraszam, że odświeżam, nie mogę znaleźć jednej informacji. Ile kupić oleju na wymianę (częściową jak zakłdam - bez zdejmowania skrzyni)? 5 litrów powinno wystarczyć?
Wujek google prawdę Ci powie:
http://www.prnd.pl/automatyczna-skrz...n-ag,4,32.html
dzieki, ale to akurat czytałem, czy ktoś wie może z doświadczenia? ;)
Masz przyklejony temat o ZF`ie i tam wszystkie serwisowe informacje.