Ale nic nie piszecie jak tam pracę się posuwają.
Printable View
Ale nic nie piszecie jak tam pracę się posuwają.
powoli do przodu, tak jak pisałem zamówiłem nowe listwy wtryskowe wraz z przewodami (prawdopodobnie jedno z drugim jest zespolone, sam nie wiem a nikt mi nie wyjaśnił) będą na piątek bo wędrują sobie z Włoch, obecnie czyszczone są wszystkie kolektory by ładnie się prezentowały. Jeśli nie będzie większych niespodzianek, część zamontuję w piątek i porobię fotki. Wiecie może z jakim momentem dokręcać kolektory te dolne oraz górny?
No to czekamy na dalszy postęp prac i zdjęcia.
kolektor dolotowy : 19-24 Nm
- - - Updated - - -
przewody na listwie są z tworzywa sztucznego termozgrzewane do elementów stalowych, czyli po rozebraniu musisz montowac nowe, nigdzy nie rozbierałem tego więc to tylko teoria, a po co chcesz rozbierac to ?? cieknie czy przygnieciony przewód??
Załącznik 82349Załącznik 82350
tak też myślałem że są zgrzewalne, a wszyscy znajomi, mówili na pewno przewody się ściąga stanowią oddzielna część listwy wtryskowej, więc chciałem to sprawdzić i gumę zewnętrzną która chroni przewody, przeciąłem by zobaczyć jak one wyglądają i przy okazji zahaczyłem lekko o sam przewód :( Chciałem wszystko rozebrać i poczyścić bo listwy fatalnie wyglądały, jedna była cała zżarta przez rdze :( Tak przy okazji wyczyściłem kolektor i pomalowałem literki :D
robiłeś może jakieś zdjęcia przedniego zawieszenia ??
No kolektorek bajeczka!
apropo listwy wtryskowej , to w 145/146 były juz oddzielne przewody więc może z tąd taka zmyłka.
połączenie przednich amortyzatorów ze zwrotnicą,