Dziwne, bo u mnie są dwa bezpieczniki obok siebie (przy filtrze paliwa - kiedyś wklejałem foto) 30 i 50A, a jedna niebieska wtyczka i tak wisi wolna.
Printable View
Również u siebie sprawdziłem i mam 2 bezpieczniki na ścianie grodziowej jeden 30A drugi 50A, u mnie są 2 wolne niebieskie wtyczki i jedna szara reszta wpięta.
Hmm majster jaki motor?
pawel2910 a możesz sprawdzić przekaźnik czy jest 50A? Znajduje się on z prawej strony wentylatora nawiewu - od dołu widać gniazdo ale sam przekaźnik jest z góry czyli troszkę potrzeba gimnastyki aby go wyciągnąć :)
Wydaje mi się, że wersja przed FL ma właściwe bezpieczniki tj 30i50 .
Jak zlokalizuje to na pewno napisze :)
edit. nie mogę go zlokalizować od dołu trzeba go szukać ?
Gmerałem dziś i się okazuje, że wszystko jest inaczej :)
Tzn wzorowałem się na instrukcji ze 147 oraz 156 przed FL bo do po FL eLearn oszukuje. Okazuje się, że jest jednak tak jak eLearn powiada.
Są 2 przekaźniki przy wentylatorze nawiewu - 30A i 50A - porównywałem kolory przewodów i się zgadza z tym w eLearn ale nie wartość przekaźników (w eLearn oba po 50A).
Raz tak raz siak :/
Jutro będę sprawdzał połączenie elektryczne i napięcie przed przekaźnikami , bo ogólnie brakuje mi wzbudzania przez przekaźniki i na wtyczkach nagrzewnicy jest 0V :(
Wymuszę też grzałki ręcznie dla sprawdzenia jak to szybko grzeje.
Chętnie bym też pogmerał ale akurat sesja na karku skutecznie mi to uniemożliwia :)
czyli te przekazniki sa za schowkiem? Da sie je sprawdzic bez demontazu schowka?
Bo u mnie "grzalka" jest podlaczona, przy aku mam bezpiecznik 70A, a jakos tak w aucie chlodno:P
Da się sprawdzić tylko wtedy od spodu trzeba popatrzeć (będzie widać ich nóżki) - patrząc na schowek to z lewej strony są przy obudowie wentylatora nawiewu.
Okej u mnie sprawa ogarnięta - okazuje się, że mam zamontowany panel klimatyzacji o nr 156051440 a do wersji z nagrzewnicą potrzebny jest z nr 156062223. Ciekawe dlaczego u mnie jest inny :/
Cześć.
Mam pytanie czy wkońcu udało się wyjaśnić sprawę nie podłaczonej jednej wtyczki - mam u siebie jedną wolna niebieską wtyczkę, a nie chciałbym podłączyć i czegoś spalić.
O ile dobrze zrozumiałem wcześnieją lekturę przekaźniki znajdują się za wentylatorem nawiewu w kabinie. A gdzie są owe bezpieczniki zabezpieczające - narazie zlokalizowałem jeden na skrzynce bezpieczników na akumulatorze 70A.
Gdzie szukać dwóch pozostałych 30A i 50A?
pzdr
krzyzie