Ktos gdzies kiedys zamontowal tanie swiatla drl pod zderzakiem i pisal ze sie dobrze sprawdzaja. Plus ze w ogole nie widac minus ze pewnie szybko sie brudza przez co traca wiele z efektywnosci swiecenia.. Ale jakby komus zalegaly moznaby sprobowac..
Printable View
Rzeczywiście :) Nawet brałem udział w dyskusji.- pewnie stąd "mój" pomysł :D
No tak- wygląda śmiesznie gdy działa, ale jak to mówią- bezpieczeństwo przede wszystkim.
Ja pomimo posiadania czujników cofania i tak nigdy nie jestem do końca pewny (wszystko może wariować, a co oko zobaczy to zobaczy).
Jak narazie też jestem zmuszony do wył świateł mijania i doświetlania stopem ale ani to nie jest wygodne ani super efektowne ;D po wypłacie poszukam jakiejś taniej lampy na próby chyba ze ktoś z was ma gdzieś w garażu niepotrzebną/połamaną ? A co do paska nad tablicą rej wykonawca był świadomy że nie będzie to jakoś efektownie wyglądać a większość nas raczej raczej chce mieć ładnie w końcu jeździmy AR :D o montowaniu DRL pod autkiem też gdzieś kiedyś czytałem problemem może być przepchanie kabli do kabinki bez demontarzu zderzaka bo chyba tam są otwory np od zasilania tablic rej :)
Mam pytanie trochę z innej beczki. Z tego co widzę w alfie jest tylko jedno światło cofania (po prawej stronie). Co jest w takim razie po drugiej stronie w lewej lampie? Odblask?
Jest ciekawa opcja, należy zamontować lewą wewnętrzną lampę od wersji na rynek UK. Tam jest zamiast przecimielnego światło cofania. Trochę przeróbki instalacji i mamy dwa światła cofania, a światło przeciwmgielne można wkoponować na środku w zderzak wzorem Peugeot 206.
Druciarnia...
Moim zdaniem nie. A dwa cofania wyglądają zacnie. Kwestia estetycznego sposobu rozwiązania światła przeciwmgielnego, np. jak w Audi TT 8J.
https://www.youtube.com/watch?v=Cl-nTDy9QTE&vl=sr
Ja jestem przeciwnikiem przerabiania świateł generalnie, na tym filmiku trudno odróżnić przeciwmgielne od stopu...
Fakt, że fabryczne światło cofania jest kiepskie. Można je "poprawić" - wymiana na mocniejszy LED. Działa.