no to własnie ten co mi odpowiada,ale jak zacząłem mu opowiadac o tym jak bym chciał żeby to wyglądało pod maską to nie bardzo był zadowolony
dzieki coxu za namiar
Printable View
no to własnie ten co mi odpowiada,ale jak zacząłem mu opowiadac o tym jak bym chciał żeby to wyglądało pod maską to nie bardzo był zadowolony
dzieki coxu za namiar
siemanko.. przyłącze sie do tematu .. gdyż zdecydowałem o założeniu lpg do mojej belli...
przez rok zrobiłem ponad 15 tysi wydaje mi sie ze wystarczająco poznałem auto..
i czas na tańszą jazdę.. lecz tu pojawia sie pytanie... gdzie zakładają dobry gaz,,
jestem z olkusza... i niestety żaden z warsztatów trudniący się tym zajęciem nie ma dość dobrych opinii
możecie coś konkretnego, sprawdzonego polecić..
tam gdzie ja, czyli http://gazeo.pl/Warsztaty-LPG-CNG/AU...firma,469.html
ale na termin możesz trochę poczekać ;)
Powiem tak - gazowałem tam 3 auta, jestem baaaardzo zadowolony, zawsze rzeczowe podejście, diagnostyka auta przed gazowaniem i takie tam.
Mój kolega gazował tam, lexusa 4.0l koni też pare tam było i zadowolony.
Co do samego człowieka - wygląda na strasznego marude, który nie lubi jak mu sie coś mówi ;) ale i tak zrobi dobrze ;)
- - - Updated - - -
z kolei - szerokim łukiem omijaj czerwony kosciół ;) bo takiej kupy to dawno nie widziałem ;)
rozumiem ze ty tam zakładałeś.. i zdjęcie silnika które podesłać jest twoje.. i tak tam zakładają lpg
bo jak patrze jak niektórzy nasrają pod maske tych wtrysków kabli i t d .. to odechciewa mi sie ..
zdjęcie wrzucałem z innego montażu (nie Damiana) i to jest 166.
u mnie wygląda to tak:
http://www.forum.alfaholicy.org/
teraz do niego dzwoniłem mówił ze 4500 zł za załozenie
no tanio może i nie jest, ale jak to mówią - oszczędność na LPG zaczyna się dopiero po montażu :D
Ze mną rozmawiałeś i jak Ci mówię 2xR01 150km to tak zrób.
Zbrosławice omijaj, jak już czytałem Twoją wiadomość że nie chce monter zamienić magica na nic innego to miałem podejrzenia kto to - teraz mam pewność. Nie zrozum mnie źle -facet robi dobrze, zakłada dobrze i jak każdy zaliczył wtopę, ale przy tym to dziwny fan reduktorów magic co się czkawką jemu i kilku innym odbiło.
Cała reszta instalacji jest zaproponowana bardzo dobrze i pewnie dobrze ją założy - gorzej z wystrojeniem będzie i ten nieszczęsny magic. Próbowałeś gdzieś indziej, w Twojej okolicy jest kilka kumatych osób.
- - - Updated - - -
PS. Co do KME Gold to jak pamiętam GrzesiekK miał takowego i szybko wyleciał z wiadomego powodu - mróz. Co było potem nie wiem, ale nie sądzę żeby wleciał tam Magic 3....
Tak - Pana ze Zbrosławic wrzuciłem na czarną listę.
Na jednym z for - zacząłem rozmawiać z Szymonem z Auto-Box w Gliwicach.
Za kompletną instalację: Hama 2000 Zielone, STAG 3 isa2 plus, butle w kole, wlewie przy baku policzyl 4000zł.
Reduktor jaki mi zaproponował to MAGIC 3 BIG - mówiłem mu, że są takie a nie inne opinie na ten temat. Zapewniał mnie, że to jest najnowsza - poprawiona wersja. Daje gwarancję, że nic się z nim nie stanie. Wersja poprawiona, ma 2 oringi, jest walcowana i nie ma możliwości aby puściła gdzieś. Co więcej - mówił mi, że rozbierał ten reduktor i nie ma porównania z poprzednimi wersjami.
Pytałem o KME GOLD - zamarza. AC 01 250km - z jego doświadczenia wynika, że są wadliwe serie na rynku, które podczas "sportowej" jazdy i nagłych przyspieszeń nie trzymają ciśnienia. Jeśli chodzi o montaż 2x 150km AC 01 - powiedział, że można to też tak zrobić aczkolwiek pod maską będzie baardzo ciasno i nie może zagwarantować, że wszystko ładnie się pochowa.
W poniedziałek jadę do niego na diagnostykę komputerową, a później umawiam się na termin.