Dzieki serdeczne... A jak uporam sie z montarzem od razu wrzuce fotki...
Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk
Printable View
Tez zakupilem zaciki ze 166 bede na dniach montowal. Tylko mam pytanie nie dostalem srob do montazu zaciskow do 166 czy stare oryginalne ze 159 pasuja ?
Dzieki, wczoraj zrobilem swapa zajelo mi 6 godzin ale z przerwami i czyszczeniem, wygladaja super. Hamulec troche miekki... Odpowietrza sie od srodka czy od zewnatrz ?
Panowie nurtuje mnie akademickie pytanie:
- czy to że klocki hamulcowe będą stopniowo zachodziły za obwód tarcz nie zmienia termo-dynamiki pracy samej tarcz hamulcowej ? ... chodzi mi w szczególności o oddawanie ciepła przez tarcze hamulcowe właśnie w miejscu ich styku na linii obwodu z zachodzącymi na siebie klockami.
- czy w tej materii macie jakieś obserwacje i "odczucia" z użytkowanych zestawów?
Ja chyba najdłużej jeżdżę z takim zestawem...
Klocki piszczały strasznie, zaczęło się już po przejechaniu około 1.000km Ktoś mi tłumaczył, że to dlatego, że mam nawiercane tarcze...
Mnie jednak nie dawało to spokoju, a kiedy piszczenie podczas hamowania stało się nie do wytrzymania, zmieniłem klocki na inne. Przejechałem już na nich trochę i póki co jest OK. Piszczenie występuje przez krótki czas jedynie po bardzo mocnym rozgrzaniu tarcz, po agresywnej jeździe.
To tyle z moich obserwacji.
Pozdrawiam.
- Rafał
Ten milimetr co wystaje za obręb niczemu nie przeszkadza. Odłamie się sam podczas hamowania, bo klocek w zacisku też "pracuje" i nie zawsze łapie dokładnie w tym samym miejscu.
Jest na to wyjscie. Kupic tarcze 330mm i dac przetoczyc na 310mm dobrze mysle ? bo grubosc i wysokosc jest taka sama co w standardowych 305mm. Na wiosne czeka mnie zmiana na nowe tarcze i klocki i chce wiedziec czy da rade tak zrobic ?