Ja tego badziewia na pewno nie pokocham. Równie dobrze mogę kupić Golfa 6 , i to i to ma spapraną stylistykę.Cytat:
I tak ją wszyscy pokochamy :D
Printable View
Ja tego badziewia na pewno nie pokocham. Równie dobrze mogę kupić Golfa 6 , i to i to ma spapraną stylistykę.Cytat:
I tak ją wszyscy pokochamy :D
hmmmm... była by całkiem fajniutka gdyby nie te światła z przodu, za bardzo pospolite, no i brak tego czegoś z przodu
Nie wszyscy, ja sie wyłamie i ch<beeep>. Jak przy każdej nowej Alfie.Cytat:
Napisał Tiga
W zasadzie tył jak Ferrari Manarello mi się kojarzy, a i tak pewnie wszystko załatwią płytą podłogową i silnikiem z Opla Astry. Poczekam na dokładniejsze informacje. Tylko wyglądem różnic się będzie od Opla. Wszystko przez to, że dyrekcja firmy teraz jest w Torino a nie w Arese. A FIAT współpracuje z GM.
Alfa Romeo trwała do modeli 33/75/164, potem się zaczeła unifikacja, która jeszcze nie była tak widoczna, a teraz to chłopaki idą bez pardonu. Za kilka lat właściciele nowych Alf Romeo będą jeździc na zloty z ziomkami co mają Ople :D :D I taki jeden wspólny klub Vectra-Alfa.Club.pl, albo Opel-Alfa.pl.
Taaa....ciekawa perspektywa. Alfa Romeo 149, zawieszenie - Astra OPC, silnik Astra OPC, nadwozie- Centro Stile Alfa Romeo(ew.Giugiaro Italdesign). No dobra, silniki pewnie z Grande Punto albo Bravo. Czyli zero Alfowatości, 90% FIAT i 10% Alfa, bo wygląd-tzn chciałem powiedziec znaczki i scudetto.
No to ja się wyłamię i ch<beeep>. Mi się podoba.Cytat:
Napisał fiergloo
Przynajmniej coś się dzieje.
Choć mam wątpliwości czy wskazane wizję są zbliżone do źródeł zbliżonych do Alfa Romeo.
Ale zgadzam się z Twoją opinią w 100%.
Niestety prawa rynku są niebłagane.
A Alfa nie jest marką niszową, ona musi się sprzedawać, bo inaczej to przestanie istnieć.
Nie można opierać przyszłości marki na garstce ortodoksyjnych fanatyków.
Myślę tutaj o nas. :wink:
Nie oszukujmy się od kryzysu paliwowego lat 70-tych marka była w odwrocie.
Pomijając sukces 156.
Koncepcja 159 i Brery się przejadły i nie były sukcesem rynkowym.
Tym lepiej dla sympatyku bo będą w niedługim czasie mogli stać się jej posiadaczem w rozsądnej cenie.
Ale Fiat jest teraz w ofensywie.
Dlatego mam nadziej i chcę wierzyć, że marka jeszcze nas zaskoczy.
Na przykład boxerem biturbo lub R6 turbo z napędem na tył. :twisted:
Powroty do tradycji są teraz modne.
Te wizje krążą po internecie juz od 2005 roku i nie mają raczej nic wspólnego z przyszłą 149.Cytat:
Napisał Arik
Ostatnie wizje które się ukazały:
http://img100.imageshack.us/img100/4...8792825zu2.jpg
http://img100.imageshack.us/img100/3...8793125dc0.jpg
Cytat:
Nie wszyscy, ja sie wyłamie i ch<beeep>. Jak przy każdej nowej Alfie.
Ty to jesteś ortodoksyjny pod tym względem :DDD
Może byś zasmakował chociaż 156
FIAT ją widzi jako taką bardziej dla ludu. Bo i tak ma już dwie elitarne marki- Maserati i Ferrari. A i Lancia jeszcze zysku nie przynosi.(tzn poza Włochami).Cytat:
Napisał kmito
FIAT na Maserati i Ferrari jeszcze zarabia, bo VW na szpanie jedzie tak z Veyronem, że sprzedaje go poniżej kosztów produkcji.
Mnie jakoś nie za bardzo leży ten prototyp. Nie będę wyszczególniał co mi się nie podoba, ale to nie jest to czego bym oczekiwał. z przykrością muszę stwierdzić, że jest wiele modeli już jeżdżących po naszych drogach, które są zdecydowanie ładniejsze, chociaż nie należą do Alfa Romeo.
No, ale na szczęście to "tylko" prototyp, który mam nadzieję, nim ujrzy światło dzienne będzie jeszcze bardzo ewoluował chociażby w stronę 159, brery, nowego spidera.
Pozdrawiam.
- Rafał
Są takie modele AR, które na zdjęciach wyglądają... średnio
a jak się je zobaczy na ulicy to szczęka opada z wrażenia.
I ta nowa 149 jest dokładnie taka. Widzieliście MiTo
na zdjęciach a potem na ulicy? Różnica jest przecież kolosalna.
A ja nie chcialbym, aby nowe alfy szly w strone 156/159.
O ile 156 w swoim czasie byla czyms oryginalnym i nie majacym zadnej konkurencji, jesli mowimy o powierzchownosci, to 159 to tylko troche odsiezenie starej buly (156).
Przeciez te samochody z tylu nie roznia sie w sposob cokolwiek znaczacy.
Zobaczcie co sie stalo na rynku.
W czasie, gdy wchodzila 156 inne marki produkowaly same maszkary (w poronaniu z 156).
Teraz natomiast, prawie kazda marka ma w swojej ofercie jakies finezyjne autko (np. nowy leon, nowe mondeo, nowy civic). Auta te naprawde nie sa brzydkie, a wrecz ladne, pomimo tego ze to kontynuacja poprzedniej wersji, ale jednak roznica na plus niewiarygodna.
Dlatego alfa, jesli ma wciaz kojarzyc sie z czyms oryginalnym i pieknym musi chyba jednak wybrac nowy tor i wprowadzic na rynek cos nietuzinkowego, co czyni wlasnie z 8
c, czy mito. I wydaje mi sie, ze wlasnie dlatego tak chlopaki uczepili sie wzorca 8C, czyli wprowadzenie na duza skale (czyt. wszystkie nowe wersje jakie beda wychodzic i wszystkie modele) nawiazania do klasyki.
Nikt tego wczensiej nie zrobil.
Fakt, na zdjeciach ta 149 to troche niespecjalnie wyszla, ale gdyby poszlo to w kierunku jak na drugim linku od Arik'a + przod bardziej agresywny (czytaj mocniej schodzacy w dol, czyli bardziej sportowo) to powstanie naprawde cos ladnego.